Входни врати на сгради

Защо входните врати към повечето домове се отварят навътре, докато в повечето обществени сгради входните врати се отварят навън?

Основният вход във Вашия дом има много проста структура: Голямо крило е прикрепено към каса с помощта на няколко „щифтови“ панти. Този дизайн има редица предимства – той е лесен за изграждане, лесен за инсталиране и за ремонт. Разбира се, също така е много лесно да се разглобява – премахването на пантите напълно отделя вратата от рамката. Затова е хубаво пантите да се намират вътре в жилището, а не пред него.

Сигурност

Основната функция на външната врата е тази да гарантира имота срещу евентуални натрапници. В исторически план, вратите, които се отварят навън, трябва да имат панти отвън. Това би предоставило на престъпниците възможност да саботират пантите и по този начин да премахнат цялата врата. В днешно време можете да намерите врати, които се отварят навън, със защитени панти, но те все още са по-уязвими от тези отварящи се навътре.

Безопасност

В някои редки обстоятелства вратите, които се отварят навътре, могат да бъдат по-безопасни от отварящите се навън. В случай на пожар спасителите е по-лесно да пробият път през входна врата.

Обществените сгради имат същите грижи за сигурността, разбира се, но те трябва да вземат предвид и други фактори на безопасност. За разлика от частния дом, в обществена сграда вероятно има голям брой хора в него. В случай на пожар или друга спешна ситуация, тези хора трябва да бъдат евакуирани възможно най-бързо и лесно.

Когато тълпа от хора се втурне към изход, е много трудно някой да отвори вратата навътре – всеки се бута срещу вратата и няма място за отваряне. Поради тази причина трябва да се отвори ефективен авариен изход навън, движейки се със силата на тълпата. Това е и причината, поради която много аварийни изходи са изградени с широки „панически щанги“ вместо обикновени копчета за врати. Основната идея е да се изгради изходът, така че дори и най-неконтролираната тълпа ще може да избяга.

За да се поддържа сигурността на периметъра, обществените изходи обикновено се изграждат със скрити или защитени панти, които са много по-трудни за разделяне от обикновените шарнирни панти. Тези врати са по-скъпи за инсталиране и ремонт, което ги прави непрактични за жилищна употреба.

Стъпки при избор на интериорни врати

Интериорни врати. Правилни стъпки при избора

Ще купувате нов дом? Може или не можете да забележите вратите? Направете го.

Трябва да обърните внимание на интериорните, както и входната врата, защото вероятността след определено време да започнете да обмисляте варианта да поставите нови врати е много голям. Ако след завършения ремонт нямате чисто технологично възможност да подмените вратите имате вариант да актуализирате тези, които имате. Това, което най-вероятно не осъзнавате е, че цветът е изключително важен за цялостната визия и интериор на Вашия дом.

Когато обмисляте цялостна визия на своя дом, интериорните врати може да комбинирате в много стилове и цветове. Докато и стилът и цветът са важни, също така е важно да бъде отбелязано, че не всички стилове се предлагат във всички цветове. Поради тази причина се препоръчва първо да изберете цвета и след това да стесните избора на стил за вратите и цялостния интериор. Препоръката е да се посъветвате с професионалист, за да бъде в състояние да Ви подпомогне в избора Ви изцяло.

Ето обаче няколко съвета, за да започнете избора си

Има няколко видове покрития, от който да избирате. Фолио или естествени фурнири. Не избирайте врати, които са облечени с фолио. Естествените фурнири са най-добрият избор, тъй като в крайна сметка след много години обновявайки изцяло интериора подлежат на боядисване. И лесно можете да промените визията им без да се налага къртене и нов монтаж. Запомнете следните стъпки:

– Какъв стил искате?
– По кой начин искате вратата да се отваря?
– От какъв материал трябва да бъде изработена вратата Ви?
– Как смятате да касирате вратата си?
– Какъв цвят ще бъде Вашата врата?

Когато става въпрос за подобряване на външния вид на Вашия дом е невероятно какво могат да направят новите интериорни врати.
Интериорните врати могат да помогнат да промените усещането за стая, като добавите характер и красота. Когато добавяте тези врати във Вашия дом, има различни опции, включително разнообразие от цветове, стъклени панели, плътни или кухи врати и други. Изберете цвят или петно, които ще съответстват на Вашата индивидуалност и декор.

Втора входна врата

Втора входна врата

Входната врата е лицето на едно жилище и първото нещо, което се вижда. Изборът ѝ трябва да бъде прецизен и не трябва да се подценява.

Доста често срещано е поставянето на две входни врати. Има няколко причини за това, с които ще Ви запознаем в тази статия.

В много от жилищата има стари дървени или метални входни врати, които нямат изолация, което често налага поставянето на допълнителна врата, за да се увеличи топлоизлолацията.

Друга причина, особено за апартаменти и кооперации, където живеят голям брой хора е шума. Колкото и масивна и с голяма изолация да бъде една врата, шума се чува и това води до избора на втора входна врата.

За всяка входна врата е от изключително важно значение сигурността и заключването. Ако едно жилище разполага с две врати и се охранява от СОТ, то това доста би забавило и затруднило недоброжелателите, които биха искали да влязат в дома Ви, като за целта за препоръчване е алармата да се задейства още при отварянето на външната врата.

Много често клиентите желаят интериорните врати да са еднакви с входната, дори и само по цвят, но не винаги това е възможно. Поставянето на интериорна врата като втора входна врата от вътрешната страна на жилището би решило този проблем, така че дома Ви да изглежда естетически и по Ваш вкус.

Допълнителните врати имат и своите недостатъци.

Повечето врати се предлагат в стандартни размери, а строителните отвори на жилищата не винаги отговарят на тях и няма възможност да се коригира отвора при наличие на съществуваща врата, която трябва да бъде запазена.

Друг недостатък е това, че при отварянето на вратата навътре се губи част от площта. Освен за свое удобство всеки трябва да се замисли и за сигурността при избора на посока на отваряне на входна врата. Според строителният кодекс входните врати трябва да се отварят навън, за да бъде по-лесно излизането при извънредни ситуации. Наличието на две врати би затруднило излизането в такива ситуации.

Също така за да се монтира допълнителна врата е необходимо наличието на по-голям зид и когато няма такъв е необходимо допълнително да се изгражда.

Преди да направите своя избор трябва много внимателно да помислите за предимствата и недостатъците при две входни врати.

Интериорна врата за детска стая

Изборът на интериор за детска стая

Детската стая е мястото, в което детето трябва да се чувства спокойно, защитено и едновременно с това да има простор и място за игра и учене.

Изборът на интериор за детска стая е голямо предизвикателство за всеки родител. Изборът е труден като се вземе предвид, че децата бързо порастват и едновременно с това също и се променят техните нужди и предпочитания свързани с интериора. Децата гледат с други очи за своето място у дома.

По магазините много често се продават мебели, които са на модули, което е едновременно добре, но и не съвсем. Различните модули могат да се подредят спрямо нашите предпочитания, но много често те заемат прекалено много място. За малките деца е хубаво да се изберат мебелите поотделно и да се подредят така, че те да задоволяват техните потребности.
Единственото нещо, което им трябва на децата, е един топъл килим и много пространство за игра. Прекаляването с мебели може да направи обстановката неудобна за децата. Малките деца търсят уют и интересни и игриви мебели.

От съществено значение и изборът на цвят. Прекаленото използване на розово за момиче или пък синьо за момче, не е най–подходящото решение. Използвайки тези цветове е хубаво да знаете, че те добре се съчетават и с други.

Най-кошмарното за всеки родител е изборът на интериорна врата за стаята на своето съкровище. Подборът трябва да бъде много внимателен и да се вземат под внимание няколко съществени елемента – материалът, от който е изработена, покритието й и не на последно място сигурността на детето Ви.
Ние от екипа на Врати София можем да предложим множество варианти. Както всички знаем момчетата се впечатляват от герои свързани с детски филми или пък любими футболисти и коли, а пък прекрасните малки принцеси от приказни феи.

Интериорни врати според зодията

Избор на интериорна врата според зодията!

Идва момента на ремонтите и смяна на Вашите врати, било то входни или интериорни? Ето, какви интериорни врати, биха избрали Зодиите.

Овен (21.03-20.04) – Вторник е денят за Овена и неговия избор на интериорни врати. Избира вратата от момента на влизане в магазина. Красива, остъклена, но в тъмен цвят. Изработена от качествени материали и на добра цена.

Телец (21.04-20.05) – Обича конкретното и урежда живота си при материални удобства. Интериорните врати за домът на Телеца, ще са най-скъпите, с най-доброто покритие и изборът на стъкло чинчила, ще завърши с красота и изящество! По-скъпото е по-хубаво!

Близнаци (21.05-20.06) – Те обичат класиката и в избора си на врати, не биха изменили на интуицията си. При тях ще преобладава малко стъкло. Те задължително ще държат по характеристики да са най-добрите. Така, както искат да изкарат цял живот с тях.

Рак (21.06-21.07) – Пъстроцветен зодиакален знак. Те биха избрали интериорни врати в различен стил. Остъклени, с фрезовки, дори в различна гама от цветове. В главата си те имат идеи, които никой друг няма!

Лъв (22.07-21.08) – Производството, качеството, покритието, както и пълнежа са главната роля в избора на интериорни врати при Лъв. Те биха си закупили всичко поотделно и биха изчакали достатъчно дълго за доставка, стига крайния резултат да е като Лъв. Царска врата.

Дева (22.08-21.10) – Те са уникални в избора си на всяко нещо! Те ще търсят различното. Ако всички избират интериорни врати изработени от дървен материал, при тях ще са стъклени. Те обичат чистотата и за тях няма да е проблем, ежедневното полагане на грижи и за вратите си.

Везни (22.09-21.10) – Както всички знаем Везните трудно взимат решения в своя живот. Премислят хиляди пъти, докато се убедят, че правят най-правилния избор. Така е и с интериорните врати. Важно е качеството, пълнежа, изолацията и уюта. Светли, остъклени и красиви. Това е техния избор.

Скорпион (22.10-21.11) – Свободолюбието на Скорпиона ни навежда на мисълта за остъклени или изцяло стъклени врати. За спалнята при тях ще е плътна врата с добра шумоизолация.

Стрелец (21.11-21.12) – Стрелецът надминава дори и себе си, когато прави избор на интериорни врати за дома или офиса. При тях вратите трябва да имат завършен вид, класически модел и цвят.

Козирог (21.12-19.01) – Това е зодия, на която ѝ е все едно. Но това, на което би държал при избора си на врати ще е да са плътни, с леки фрезовки и тъмен цвят.

Водолей (20.01-18.02) – Тази зодия обича свободата и вратите, които би избрала ще са по-остъклени. Така ще чувства пространството и светлината в дома си. Гамата от цветове също ще бъде светла. Девизът на Водолея е ,,Ще дойде време, когато да ми е тъмно!“

Риби (19.02-20.03) – Зодия Риби е крепостна личност. Там, избора на врати, ще започне от масивна блиндирана входна врата и ще завърши с интериорни, не много остъклени и тъмна гама врати!

Видове интериорни врати

Какъв вид интериорни врати да изберете

Обзавеждането на Вашето жилище е от голямо значение, тъй като от неговата визия зависи как ще бъде представено пред Вашите посетители и какви впечатления ще добият те. Всяко жилище трябва да бъде добре композирано и да съчетава в себе си красиви багри и мебелна облицовка в една монохромна конфигурация. За да постигнете това, със сигурност се нуждаете от интериорни врати, които да допълнят цялостната визия на стаите Ви.

На пазара има богат избор на видове интериорни врати, които се различават по материалите за изработка, цветовата гама и шарките. Ще Ви представим най-разпространените видове, за да направите най-лесно Вашия избор.

Стандартна врата – подходяща за различните обекти и се предлага в универсален размер. Можете да я откриете във всеки един специализиран магазин. За нейния монтаж не се изисква специална подготовка. Отварянето може да се извършва във всички посоки. Може би точно това е най-предпочитаният продукт от повечето семейства.

Плъзгаща врата – тя е един от най-практичните варианти в избора на вътрешни врати. Тя е изключително ефективна при разграничаването на една стая от друга и не налага оформянето на допълнителни заграждения. Чрез това интериорно решение съумявате да отделите едно помещение на две части, а крайният ефект е доста задоволяващ.

Алуминиевите и PVC врати са най-често предпочитани за бани, но могат да бъдат приложени и на други помещения в дома или офиса. Предлагат се в разнообразна цветова гама, която може да съчетаете с Вашата дограма и подова настилка.

Врата тип „Хармоника“ –  най-често се използва за бързото и лесно разделение на дадено помещение в жилището. С този тип врати имате възможност да разпределите Вашата обособена част, без да се налага да изграждате допълнителни стени.

Чрез правилния подбор и умело съчетание бихте могли да оптимизирате Вашия дом и да използвате максимално ефективно приложението на всеки един вариант интериорна врата.

Блиндирани врати

Избор на блиндирана врата – полезна информация

Напоследък е особено засилено търсенето на качествени врати за дома или други помещения и отговорът на производителите не закъсня – предлагат ни уникални решения, издържани от висококачествени материали, трайни и с прекрасна визия.
Прочетете повече

cheap guest rooms 1201624 638x424

Интериорни врати подходящи за всяко място и всеки дом

Интериорът и обзавеждането имат важна роля за това да се чувстваме добре и приятно в нашето жилище или офис. С изборът на интериорни врати не трябва да се прави компромис,като това не означава,че трябва да закупите най-скъпото, за да сте доволни. Напротив точно обратното. Ние от Врати София предлагаме различни видове, типове и модели интериорни врати, които варират в ценови диапазон от 250 до 470лв. в зависимост от това коя серия сте избрали и имаме подходящи врати за всеки вкус и за всеки клиент.
Предлагаме две различни серии интериорни врати ”Гама”-Чехия и „Граде”-Германия  с различни покрития и цветове.

Прочетете повече

Светъл дъб

Интериорните врати – част от живота

В ежедневието си човек може да подцени значението на интериорните или така наречените вътрешни врати. По последни сведения най–ранното появяване на врати е отбелязано в Египетските гробници, като те са били двойни (портални) или единични. През различните епохи те еволюирали от дървени, в древността, до месингови и сребърни по времето на Омир. Вратата в наши дни е не само елемент, който се използва за ограничаване на достъп, но сама по себе си може да бъде уникален детайл, който да направи домът на всеки един човек приветлив и уютен.

Прочетете повече

Бяла интериорна врата

Какъв цвят да изберем за нашата врата?

Функцията на интериорната врата е да разграничава вътрешното пространство на дома ни и да ни защитава от студа и шума навън. С поставянето на вратата, интериорът на нашето жилище се преобразява и придобива един много различен естетичен вид. От голямо значение са външният вид, дръжките и накрая цветът. За избора на цвят по принцип винаги изпитваме голямо затруднение.
Прочетете повече


Post navigation