Качествена входна врата

Какво е да имаш качествена входна врата?

Ако ви е писнало да се притеснявате за дома ви, е време да се замислите за качествена и сигурна покупка. Не може постоянно да живеете под напрежение дали някой тази нощ няма да разбие талашитената ви входна врата, дори без никакви усилия. Ако имате такива притеснения, значи е време да я смените и да промените своите виждания. Скрито сигурно завиждате на вашите съседи за правилния им избор.

Помислете реално това не е вещ, за която да пестим, а е нашето спокойствие и сигурност, което и всичките пари на света няма да могат да ви купят. Когато нямате сигурност във вашия дом се притеснявате от обир, особено, когато ви се наложи да сте извън жилището в по-продължителен период. Сами може да направите разликите.

Първото, което трябва да погледнете, е за какво жилище ви трябва, защото има разлика дали ще е къща или апартамент. При апартамента може да гледате само характеристиките, които след малко ще изредим, но при къщата е необходимо и да добавим още един фактор, който е UV защитата и вратата да е подходяща за външни условия като сняг, влага, дъжд. Не трябва да го подценявате, защото колкото и да е качествена вратата, ако тя не е подходяща за такива условия, попитайте да ви препоръчат подходящ модел.

Качествените входни врати имат редица плюсове, като например топлоизолацията. Разлика ще видите още първия ден, топлината се задържа в дома ви, за това спомагат и качествените уплътнения, които не позволяват на външните условия да ви влияят. Също толкова важно е и заключващият механизъм, Повечето от високия клас врати се предлагат с две ключалки и допълнително резе. Сигурността е най-важна, но дизайнът не отстъпва и трябва да помислим и за него. На пазара имате голям избор, както от метални, така и на блиндирани врати, които имат всякакви орнаменти, цветове и модели. В това голямо разнообразие няма как да не намерите вашия най-добър избор.

Интериорни врати за дома

Как да съчетаем цвета на вратите във вашия дом с подовата настилка?

В зависимост идеята, която имате за вашето жилище. Вариантите общо погледнато са два. Първият е, когато подът и интериорните врати взаимодействат помежду си, така че да създават едно цяло, още повече, че те са част от интериора, която рядко се наемаме да сменяме изцяло. Изборът на еднакъв нюанс изглежда доста трудно независимо от факта, че на пазара се предлага огромна палитра от цветове, текстури и модели. Разбира се, има известна свобода, ако сте избрали този вариант, защото те може да се разминават с един или два тона помежду си, това няма да попречи на цялостния образ. Другото, за което трябва да помислим е видът на материала, комбинацията между пода и интериорните врати не само да е еднаквият цвят но и подобният фладер на дървото, за да постигнем перфектния резултат. В този модел, те трябва да са като едно цяло, също така и дизайнът в дома на съобразен с тяхната визия.

Вторият вариант е, когато се използва контрастът между пода и вратите тогава ефектът е по-изразителен. Плюсовете при този вариант са доста повече от страна на търсене на еднакви цветове, лутане и обикаляне с парче от мострата да намерите точния цвят, тук е обратното имате свобода да изберете точно обратното и да си подхождат. Единственото, с което трябва да бъдете доста внимателни, е да има контраст между двата цвята, за да можете да постигнете очаквания краен резултат. Страхотно изглежда тъмни интериорни врати с цвят: венге, орех рибейра или череша сан диего със светъл гранитогрес или ламинат. И двете изпъкват и правят исканото впечатление. Вратата в този вариант е като бижу. Повечето пъти хората се отпускат и експериментират с мотиви, елементи, картини.
След като видите и двата варианта, може да прецените кой повече подхожда на вас и на вашето жилище. Бъдете практични и покажете в избора си и вашата същност, защото вашият дом сте самите вие. Разнообразието в днешно време е толкова голямо, че всеки може да намери себе си.

Черна интериорна врата

10 причини да боядисате интериорните си врати черни

Черните врати не са чак толкова радикален избор, но резултатите могат да бъдат трансформиращи. Обърнете внимание на снимките, които следват и вижте дали няма да Ви завладеят.

  1.  Те носят класа. Нека изложим очевидното от самото начало – черните интериорни врати са елегантни. Бяла врата би изглеждала очарователно на тази стая, но малко черна боя и получавате незабавна изтънченост.

Начинът, по който черната врата е обградена от черните стени на преден план ни води до причина номер 2…

  1.  Те са прекрасни за подчертаване на други черни акценти в стаята. Ако има други черни елементи, черната врата ще повтори цвета и ще направи пространството по-сплотено.

Начинът, по който тези врати отразяват цвета на рамката на леглото в тази стая придава на пространството богато, мъжко чувство.

Обърнете внимание как във всички тези примери корпусът на вратата е оставен бял.

  1.  Те са подходящи да направят така, че някои неща да изчезнат. Имаш ли врата, която искаш да омаловажиш? Черното е страхотно при прикриване на недостатъци, така че да не ги забелязвате.
  2.  Те очертават добре гледки. Точно, както едно произведение на изкуството изглежда по-добре, ако е рамкирано, погледът се засилва, ако има нещо на преден план, което да го изключи. Тези черни френски врати правят зеленината отвън да изпъква. Не е необходимо и изгледът да е отвън.
  3.  Те са добри за запълване на празни пространства. Ако имате голяма камина, която не е запалена 99,9% от времето, и тъмна картина или плосък телевизор над нея, черната врата ще помогне за смекчаване на въздействието на тези големи, черни кухини, така че те не изглеждат толкова забележими в стаята.

Тази стая изглежда добре, но когато телевизорът е изключен, има голяма черна дупка в сравнително малко пространство. Черната врата балансира празнотата, така че празният екран не е единственото тъмно пространство в стаята.

 

  1.  По тях не остават мръсни пръстови отпечатъци. Колко пъти се е налагало да почиствате тъмните петна около дръжката? Черните врати няма да отблъснат мръсотия, но поне няма да я покажат толкова лесно.

 

  1.  Те маркират дестинация. Тази черна врата е като препинателен знак в края на изречението – маркира края на дългия коридор и осигурява ясна цел.

 

  1.  Те изглеждат страхотно с тъмни подове. Белите врати щяха да са добре в това пространство. Но начинът, по който черните врати разширяват това странно и създават драматично настроение.

Те изпращат и фино послание, което предполага, че пространствата отвъд са специални. Това би било чудесен начин да се предпазите от любопитни очи, ако няма ясна разлика между публични и частни зони във вашия дом.

  1.  Те добавят блясък на стаите. Използвайте сатенен финиш за минимален блясък.
  2.  Те ​​правят тавана да изглежда по-висок. Контрастът привлича погледа, така че една тясна черна врата привлича погледа нагоре, правейки ниския таван по-висок. Това прави черните врати особено полезни в мазета или други ниски тавани.
P 203 Y 1

5 факта за интериорните врати, които трябва да знаеш!

Вратите дават завършен вид на интериора на всяко едно жилище независимо дали ново или старо е то. Те са онази част, която създава усещане за комфорт и спокойствие, а всеки търси именно това, когато се прибере вечер у дома. В сравнение с минали години интериорните врати в днешно време са изработени от доста по-висококачествен материал, устойчив на удари, влага и с невероятни покрития устойчиви на надраскване и счупване. Интересен факт е, че в днешно време всеки втори човек предпочита да сложи интериорна врата на своята баня, вместо познатата класическа алуминиева или пвц врата. Материалът, от който са изработени вратите, както вече казахме е устойчив и на влага и това позволява да се поставят свободно в помещения с висока влажност, без да се притесняваме, че покритието ще се наруши или вратата ще се издуе.

Друг любопитен факт свързан с интериорните врати е и самата им визия, орнаменти и начин на изработка. Все повече популярност набират моделите с орнаменти оформени на самата плоскост. С правилния подбор на фрезовка всеки един потребител може да оформи своя картина, когато вратите бъдат поставени една до друга, но с противоположни посоки на отваряне, за да се получи и това сливане.

Моделите със стъклени орнаменти са изработени като е поставен цял лист в крилото или само на стъклодържачи, т.е разположено е само на определени места в самата касата, което от своя страна дава правото на избор, за да може всеки един потребител да е доволен и да получи това, което търси и го удовлетворява.
Друг интересен факт свързан с интериорните врати е и самата изработка на дървените плоскости. В днешно време се предлагат врати изработени от дървесни частици преминали много висока топлинна обработка и също така от дървесни частици, наподобяващи естествен фурнир, но далеч на по-достъпна цена.

Последният факт свързан с интериорните врати е самата каса. Имаме изработени модели врати и каси подходящи за всеки тип строителство, дори и за панелното. Там винаги имаме лята метална каса, която е неразделна част с бетона и нейното отстраняване е доста трудоемко и скъпо и създава допълнителни разходи на потребителите, но с касите панел, изработени специално за лята метална каса, монтажът на нови интериорни врати е доста лесен. Новата каса се монтира директно върху старата каса и по този начин ремонтните дейности приключват доста по-бързо.

Интериорните врати показват същността ни, затова подбирайте правилно и най-доброто и крайният резултат ще ви удовлетвори напълно!

Избор на интериорна врата

Интериорни врати – главни тенденции и правила при избор

Всички знаем за това колко е важно по време на ремонта в дома или апартамента да обърнем внимание даже на най-незначителният детайл. Всичко това се случва, защото ни е необходимо да създадем от съществуващите вече компоненти такъв ансамбъл, който идеално да се хармонизира. И интериорните врати в този случай не са изключение. Те изпълняват не само практична функция, разделяйки между себе си всички стаи в помещения, но и често могат да бъдат върха на вашият интериор. Още повече, че в днешно време производителите предлагат толкова голям избор на продукции от този тип, че лесно ще си намерите модел по вашият вкус и портфейл. Обаче изобилието от размери, материали и форми могат да объркат покупателя. Затова преди да направите покупката е важно да определите външният вид, изделието и неговите характеристики. Именно за това ще говорим по-надолу.

Врати за баня

Избираме интериорни врати в зависимост от техните форми и размери.

Най-важният етап , от който си заслужава да започнем подбора на интериорните врати е взимането внимателно на отворите където ще бъдат поставени. В случай, че изборът на неподходящ размер врата ще бъде голяма грешка. Разбира се в много жилищни помещения светлите отвори имат стандартни размери. Често тяхната ширина е 60,70 или 80 сантиметра. Ако вратите Ви се окажат с габаритни размери се консултирайте със специалист, иначе ще се наложи да правите индивидуална поръчка, която ще Ви струва много време и средства.  Разбира се има и преимущества в този вид поръчки. Затова вие трябва да решите  дали да се обърнете към някой магазин или да се насочите към индивидуална изработка. Колкото до височината им, то в последните години тази величина се измени. Не толкова отдавна тя съставляваше не повече от два метра, но с появата на новото строителство и тягата към по-оригинален дизайн у собствениците на вили, все по-често в каталозите на стоките можем да видим конструкции, които имат повече от два метра височина. Още повече, че съвременните дизайнери съветват да се поставят именно високи врати. Тази височина помага визуално да се увеличи тавана в стаята и прави помещението по-просторно. Всички потребители предпочитат да се обърнат към специализирани магазини като нас – Врати София, а не към индивидуални производители. Този подход помага на семействата да спестят време и средства, затова е все по-често употребяван и правилен.

Врати за баня

5 страхотни идеи за врати за баня

Един от най-големите кошмари при ремонта е обновяването на банята. В голяма част от случаите се налага къртене, разбиване, следователно прах и мръсотия. Чудим се как да я направим по-компактна и модерна, а завършекът на новото помещение е вратата.

Ето пет съвета каква врата за банята да изберете:

1. Съобразете интериора на банята с вратата – цветът на плочките, шкафовете. Ако цветовете на банята се различават от тези на коридора, а желаете интериорната врата да не се различава от останалите и същевременно и от интериора на банята можете да я направите в два цвята. Единият цвят да е отвън, другият отвътре. Друг по-лесен и същевременно евтин начин е да поставите огледали на една от страните.
2. Най-често си мислим, че най-добрият избор за врата на банята е алуминиевата и е така ако вратата се облива с вода. Следва обаче проблемът с цвета, тъй като често мислим, че алуминиевата врата може да е само бяла. В днешния модерен свят вече има врати, които са с цвят. Дори и такива, които крилото е с фурнир на интериорна врата, а пълнежът си е PVC.
3. Ако в банята имате душ кабина или параван, може да сложите и интериорна врата. Така ще Ви е по-лесно да комбинирате цветовете. Повечето интериорни врати са изработени от висококачествен материал и са влагоустойчиви, дори има немски врати с тъмни цветове, които са и водоустойчиви. Винаги имате избор.
4. Друго интересно решение е стъклената врата. Имате избор на стъкла – матови, с принт. Колкото и да го обливате с вода стъклото си е стъкло. Може би се питате дали стъклената врата се чупи лесно? Ами отговорът е не – тези врати се изработват от 8мм закалено стъкло. За този вид врата обаче се изчаква повече време, тъй като се изработва от закалено стъкло и по индивидуален размер.
5. И последната идея, но не и по важност е да сложите плъзгаща врата на банята. Всяка врата било то интериорна или стъклена може да стане плъзгаща.

Това бяха петте идеи за врати за баня – решението вече оставяме във вашите ръце.

Тенденции при интериорните врати

Тенденцията при съвременните врати

Съвременният дизайн е водеща тенденция в днешното интериорно обзавеждане, независимо дали става дума за ново строителство или за основен ремонт на старо жилище. В какво се изразява съвременният дизайн обаче, когато става въпрос за вратите?
Докато съвременният стил може да означава различно понятие за различните хора, интериорните врати, които ни се иска да съчетаем така, че да пасват на този стил, се разделят на няколко основни категории:

Семпли врати
Тези врати се характеризират с равна повърхност по цялото крило и могат да бъдат персонализирани чрез стъклени елементи, комбиниране на дървесни видове повърхност, добавяне на лайсни или промяна на посоката на дървесната украса. Общо взето този тип врати може да направите по индивидуален вкус, но да бъдат максимално опростени като дизайн за да сте в тон с тенденциите при минималистичното обзавеждане в днешни дни. Скандинавския стил навлиза все повече на световния пазар и определено е водещ към този момент.

Мултихоризонтални врати
Дългите, чисти линии на тези врати създават драматичен ефект, като плоскостите могат да бъдат в различни посоки и да бъдат надградени една върху друга. Вратата в този случай отново запазва минималистичния си вид, но пък има разчупена повърхност за разлика от първия тип категория. За стъклените елементи тук е желателно да се придържате към гладки повърхности, например чист мат или напълно прозрачно стъкло.

Правилен панел
Съвременният стил често се измерва в неговата семпла композиция. Популярна вътрешна врата е вратата с единичен, голям плосък стъклен панел. При този тип варианти може да изберете и по разчупен вариант на стъклото – орнаментно или отново да заложите на напълно изчистения бял мат. При такъв голям и изчистен вариант на вратата с голямо остъкление не се препоръчва изцяло прозрачно и стандартно стъкло, но ако желаете да отворите пространството между общите помещение като всекидневна и коридор, може да заложите и на него.

За цветовата гама на тези така опростени като модели и форми врати, може да заложите на всякаква текстура – от обикновено лакирано покритие до орнаментна дървесна шарка в топли и студени цветове.

Избор на интериорна врата

Избор на интериорна врата

Трудно ви е да изберете интериорна врата? Чудите се как да я съчетаете с интериора? Има няколко важни правила при избора на интериорна врата.

Първо изберете правилния шоурум. Консултантите в шоурумите ще ви съдействат с компетентните си препоръки и съвети, по този начин ще улеснят и нашия избор. Изберете тема на жилището, а именно дали ще бъде в модерен, в бароков или пък класически стил. Изберете цветовата гама, която ще преобладава и дали искате интериорната врата да изпъква или пък искате да се слива с цялостната визия на интериора. Ако искате цветовете на интериорните врати да изпъква заложете на цвят ВЕНГЕ или СИВ КЕСТЕН. Ако пък искате акцента да не е върху интериорните врати, то заложете на СИБИРСКА ЛИСТВЕНИЦА или цвят ПЕРЛА.

Не забравяйте, че красотата на жилището, се определя още преди да сте прекрачили прага с избора си на входната врата.

Избирайки подходящите интериорни врати, ще направите и най-важния избор към интериора си! За визия, която е перфектна и със собствен стил на помещението, съчетайте цвета и материала на вратите с тези на пода.

Много често в повечето жилища се пренебрегва избора на интериорните врати, което е грешка. Интериорните врати са от голямо значение за жилището, тъй като не само ще придадат стил, но ще повишат цената на имота. Избирайки точните врати ще си осигурите уюта, който всеки търси.

Шумоизолацията, материалът, цветът или видът са част от нещата, на които да отдадете голямо значение при избора на интериорни врати.

Избирайки интериорни врати бихте могли да се консултирате и с интериорен дизайнер, който ще ви помогне да съчетаете успешно интериорните врати с цялостната визия на помещенията.

Запомнете най-добрия избор се прави със сърцето ви, разгледайте моделите и първият, на който се спрете ще бъде правилният. Дизайнерът ще ви съдейства за избора на интериорна врата, а за цвета и характеристиките ще ви съдействат продавач-консултантите.

Почистване и поддръжка на интериорни врати

Почистване и поддръжка на интериорна врата

Bиe тpябвa дa пoмиcлитe зa пoдxoдящия мaтepиaл зa изpaбoтĸa, дизaйн, eнepгийнa eфeĸтивнocт, cигypнocт и ycтoйчивocт нa aтмocфepни влияния. Aĸo cтe peшили, чe тpябвa дa нaпpaвитe пoдмянa нa интериорна вpaтa в дoмa Ви, тyĸ имa няĸoи пpaĸтичecĸи cъвeти, ĸoитo мoжe дa изпoлзвaтe, ĸoгaтo cи ĸyпyвaтe интериорни вpaти. Въпросите, които ни измъчват за предпазването на вратите от бързото им износване. B случай на замърсявания върху интериорните врати, ĸoитo ce пoчиcтвaт тpyднo, тo мoжe дa ce изпoлзвa cмec oт 90% вoдa и 10% aлĸoxoл. Toвa eвтинo и дocтъпнo cpeдcтвo пoчиcтвa мнoгo бъpзo и eфeĸтивнo, бeз дa пoвpeждa вpaтитe.

Bpaтитe ce пoчиcтвaт нaй-дoбpe c мeĸa ĸъpпa, ĸoятo нe попива много добре и също така не наранява повърхността. В случай, чe вpaтaтa имa cтъĸлo, тo cъщo изиcĸвa пoчиcтвaнe и тo пo-чecтo oтĸoлĸoтo дъpвeнaтa чacт.Зa дa бъдат предпазени вpaтитe, близo дo тяx нe е нужно дa бъдат монтирани oтoплитeлни ypeди, тъй ĸaтo тoплинaтa пoвpeждa дъpвoтo и лaĸoвoтo пoĸpитиe. Oт peзĸи тeмпepaтypни пpoмeни дъpвoтo ce тpaвмиpa. Toвa e ecтecтвeн мaтepиaл, ĸoйтo ce paзшиpявa oт тoплинa и ce cвивa oт cтyд. Taĸa вpaтитe мoгaт дa ce дeфopмиpaт, дa ce измeтнaт и дa ce възникнат пpoблeми, когато се отварят и затварят. Другото, което трябва да се направи е смазването на пантите.

Панелът на вратите е препоръчително да се почиства добре. Вратата може да се почиства с леко навлажнена чиста кърпа. След време пантите започват да скърцат. Най-лесният начин, който е познат на всички е смазването на вратите с масло/грес. Извършването на процеса няколко пъти през годината помагат за предотвратяване на изнервящото скърцане, освен това гарантира и многократна употреба на вратите. При смазването движете крилото напред-назад, за да улесни наместването на течността в пантите, за да може по-лесно да се отваря и затваря. Има гумирани уплътнения, които се намират от вътрешната страна по дължината на касата, които също трябва да се почистват. Тези уплътнения намалят шума, вратата по-трудно се изхабява и също така подобряват шумо и топлоизолация.

Поддръжката им също може да се направи с помощта на влажна кърпа и след това подсушаване и със суха кърпа. Когато вратата остава дълго време заключена, тези уплътнения могат да омекнат и да залепят крилото за касата. Грижете се за нея за нейната поддръжка, за да ви пази за дълго време.

Съвети за интериорни врати

Съвети за интериорни врати

Сега ни се налага смяна на вратите в дома и е добре да обърнем внимание на няколко детайли, като фирмата, от която смятаме да си поръчаме, цени, срокове за доставят и монтажа. Първо проучете внимателно фирмата, от която смятате да поръчате материалите, от които е направена вратата. Дали предлагат услугата монтаж, демонтаж и предварително взимане на размерите. Трябва да сме сигурни, че отвори ще бъдат предварително измерени от специалист, който ще ни даде точния размер.

Ако и вие може да си вземете точни размери, може и да не използвате тази услуга. След като имаме вече точните размери на нашите интериорни врати, избрали сме си и моделите за конкретните помещение. Вече може да запитаме за изготвянето на конкретна оферта. Затова от фирмата изпълняваща вашата поръчка, искайте да получите точна цена на вратите, монтажа и за всички допълнителни услуги и в какъв срок ще бъде изпълнена поръчката. Добре е също да попитаме от какъв материал са направени вратите.

Материалите могат да бъдат – ПДЧ, МДФ, HDF, алуминиеви или от дърво. Също така трябва да внимаваме и с какво покритие са вратите, дали е ламинатно, PVC или декоративни частици наподобяващи естествен фурнир на дървото. Ако предпочитаме в стаята да влиза повече светлина е добре да си изберете модел с стъкло. Моделите, които имат изцяло изчистена форма, могат да имат фриз, който създава елегантна линия на вратата. Фрезованите форми могат да бъдат различни.

В зависимост от цветовата гама има възможност да изберем разцветка, която да се съчетае добре с останалата част от обзавеждането. Добре е да има контраст между подовата настилка и цвета на вратата. Затова е добре всеки един от нас да е наясно какъв вид врата да си монтира в своя дом. След като вече всичко сме изяснили съвсем спокойно може да преминем и към закупуването им.


Post navigation