Блиндирана врата

Няколко причини да смените блиндирана врата

Пролетното и лятното обновяване на дома за много домакинства предлага изобилие от избор за това, което можете да направите.

Добра отправна точка може да бъде да се концентрирате върху предния вход на дома Ви. Това би могло да включва почистване на градината, почистване на прозорците и а защо пък не монтиране на съвсем нова блиндирана врата. Външната врата е първото нещо, което всеки Ваш гост ще види. Монтирането на нова врата предлага няколко предимства, 5 от които са изброени по-долу:

Дръжте времето навън.

 • Знаем колко бързо може да се променя времето, особено през пролетта и есента. Когато дъждът се излее и се опита да влезе през външната Ви врата, трябва да сте обезопасили дома си с качествена блиндирана врата. По този начин вътрешността на дома Ви ще остане суха и топла, без значение колко много времето може да се влоши.

Освежете дома си.

 • Ефектната блиндирана врата ще направи чудеса за Вашия дом и наистина може да го изведе на преден план. Има голямо разнообразие от цветове, като всеки един от цветовете е предназначен да издържи дълго във времето. Затова няма да има нужда от пребоядисване или поддържане и вратата ще изглежда винаги толкова поразително, колкото първия си ден.

Увеличаване на сигурността.

 • Лесно е да забравите основната цел на външната врата, която е да предпази дома, в който е монтирана. Външният вид не е всичко! Всички врати са достатъчно устойчиви, подсилени с метален лист и оребрения и допълнени с многоточков заключващ механизъм, който държи вратата в заключено положение дори когато е в сила.

Създава добро впечатление.

 • Когато посещавате нечия собственост за пръв път, винаги сте заинтригувани как ще изглежда. Външният вид на блиндираната врата ще окаже силно влияние върху мнението на човека, така че е изключително важно той да има безупречна фасада.

Отплаща Ви се обратно.

 • Изключителната енергийна ефективност, осигурена от новата блиндирана врата, означава, че парите, които харчите за нея, могат да бъдат възстановени чрез направените икономии на енергия. За да възстановите напълно инвестицията си, най-вероятно ще мине по-дълъг период от време, но въпреки това тя ще си струва.
модерен стол до интериорна врата

Съвети, които са препоръчителни при избора на интериорна врата

В живота на всеки идва момент, в който иска или не, му се налага да предприеме мерки срещу разрушаващия му се дом. Понякога това означава частичен козметичен ремонт или цялостен основен. Част от него е и смяната на интериорните врати и точно на тях ще акцентираме в тази статия. Когато обикновеният данъкоплатец чуе думата „ремонт”, първото нещо, за което се сеща е крайната сума с многото нули и стига до прединфарктно състояние.

Мили клиенти, поемете си въздух и дишайте дълбоко… Ние, специалистите сме тук, за да Ви помогнем и да ви насочим в правилната посока, която няма да Ви насочи към ненужни финансови затруднения.

Как да изберем най-добрите и красиви врати и в същото време да са на добра цена?

Нека започнем с наистина сериозно обмисляне на подходящ план и да си зададем правилните въпроси, за да получим крайния удовлетворителен резултат. Все пак ремонтът и смяната на интериорните врати не са нещо, което се случва всеки ден и представите на човек са, че следващите 10-15 години няма да извършва отново такива дейности.

мръсно бяла интериорна врата

Как да се насочите към ВАШИТЕ врати?

Има няколко подходящи въпроса, които ще са ви полезни, преди да изберете врати:

 1. Информирайте се относно характеристиките на вратите – материалът за изработка, повърхностното покритие, обковът, изолацията, произходът;
 2. Спецификите при монтажа, материали за извършването му и нужните строителни отвори;
 3. Цените на пазара, съотношение между цена и качество;
 4. Съобразете стила, цвета и материала с вашия интериор – изборът между крила със стъкло, плътни с декоративен фриз или напълно изчистени плътни, нараства все повече;
 5. Изберете към какви врати да се насочите – готови за монтаж, такива, които се нуждаят от допълнителна обработка или искате да са изцяло по ваш дизайн и размери;
 6. Подберете ги според начина на отваряне и спрямо помещенията, където ще ги поставите;
 7. Още един критерий – броят на крилата;
 8. Също значение има и касата, на която се поставя крилото – може да е права, обла, регулируема или нерегулируема.

В крайна сметка, когато човек се хване с тази тежка задача да ремонтира дома си и да сменя врати, трябва наистина да придобие една висока степен на информираност за всеки един детайл свързан с него. И в същото време да може да съобрази всички тези знания с възможностите си, за да не остане накрая крайно разочарован, а в същото време да е инвестирал не малко пари в начинанието. За да постигне желания ефект на удовлетворение след всичко и имайки предвид, че трябва да вложи цялата си енергия, душа и желание в това.

Евтини блиндирани врати

Характеристики на блиндирани врати

 Живеем в  години, които са изпълнени с несигурност и битови кражби. В свят нa несигурност, всеки се стреми да опази своят дом по най-добрия и сигурен начин. Без съмнение, от огромно значение, е каква блиндирана врата ще си изберем.

 Входната врата е лицето на нашият дом, тя е първото нещо, което виждат нашите гости. Затова преди да решим да сменим старата си входна врата, трябва добре да помислим от какво имаме нужда, колко защитена да е тя, от какъв материал да е направена, колко масивна да е и др.

Какво трябва да знаем, когато си избираме блиндирана врата?

 На първо място е материала, от което са направени блиндираните врати. Той трябва да е устойчив на удари, натиск и физическа сила. Такива материали, например, са MDF и металът. Освен на удар, вратите трябва и да са добре топло- и шумо- изолационни. Колкото по дебело е крилото на блиндираната врата, толкова по-топъл и защитен ще е домът ни. Пълнежът на вратите може да е както минерална вата, така и полистирен. По-добрия  и по-нов от двата пълнежа е минералната вата. Тя е предпочитана за изолация на вашето жилище. Покритието на вратата, разбира се, е от значение, особено, ако вратата ще бъде изложена на природни влияния. Когато вратата е за къща и тя ще бъде подложена на слънце и дъжд, то тогава вратите, които са изработени от МДФ не са подходящи, защото те могат да си променят първоначалния цвят. Крилото може да започне да се деформира, вратата да увисне и  постепенно да започне да не може да се затваря, а тогава тя няма и да изпълнява и първоначалната идея, за която е била купена.

Блиндирана врата от Врати София

 На следващо място е избора на системите за заключване. Винаги, имате ли възможност, избирайте два броя заключване. Това увеличава степента Ви на защита и ще затрудни максимално нежеланите посетители. Във Ваш плюс би било, ако изберете и врата с вградена аларма, която ще затрудни  и сигнализира, когато някой се опитва да влезе в домът ни.

 Не на последно място е и самият дизайн. В днешно време има голямо разнообразие от модели, цветове и различни фрезовки, които да подхождат на интериора на вашето антре и дизайна на другите врати.

Входна врата T902 D

Модел входна блиндирана врата Т902

Днес на Вашето внимание ще ви представим нашия иновативен модел входна блиндирана врата познат под наименованието Т902. Тъй като много от Вас търсеха изчистен модел крило без никакви допълнителни фрезовани линии, ние решихме да пуснем още един вариант на входна врата към серия Елеганс.

Както името говори само по себе си, модел с код Т902 е изключително изящен и елегантен. Изцяло изчистеното крило придава изтънченост и може лесно да бъде съчетано, както с останалите интериорни врати, така също и с цялостното обзавеждане на дома.

Характеристики на вратата

Самият пълнеж на вратата се състои от метален лист 1.2мм, висококачествена изолация от минерална вата и метално оребрение. Всичко това е облечено с помощта на два красиви МДФ панела, които са ламинирани против лесно надраскване по повърхността. Цветът, който избрахме, е един от най-търсените на пазара в днешно време. Заключващите системи са две на брой като долният патрон е ямков, а горният – секретен. Всеки един от тях върви с по три на брой ключа. Крилото също е снабдено и с цели девет пасивни шипа, тъй като знаем, че Вашето имущество е ценно за Вас. За да ви подсигурим добре, освен двете брави, сме монтирали и върток с резе. Така няма да бъде нужно да отваряте напълно вратата, когато някой ви търси. В цената на този модел влиза и обков. Той включва: шпионка, чукче и два варианта за дръжка, а именно активна или пасивна.

С всички тези характеристики се гордее нашият нов модел входна блиндирана врата Т902 с високо качество. Ако търсите сигурност, безопасност и стил в едно, това е именно Вашия модел.

входна врата

Как да реновираме старите си врати, за да изглеждат като нови

Старите Ви врати определено са за смяна, но не ви се дават куп пари, за да си купите нови? Днес ще Ви предложим няколко лесни, удобни и практични варианта как да реновирате вече не толкова добре изглеждащите, но красиви по дизайн модели, с които, така или иначе вече разполагате.

На първо място е добре да отбележим, че вратите от едно време, са изработени от изключително висококачествени материали. Както крилата, така и касите са направени от масив, а покритието в повечето случаи e боядисано или пък е използван само лак за по-естествен вид. Тези врати са толкова здрави, че нямат износване. Това, което единствено е необходимо да направите, при един основен ремонт, е да ги реновирате и освежите, така че да придобият един нов модерен вид.

Полезни съвети за реновиране

Ако имате олющено покритие или паднала боя, вместо да сменяте целите блиндирани врати е много по-лесно просто да пребоядисате старите. Това ще ви спести не само пари, но и много нерви и притеснения покрай демонтажа и монтажа на новите модели. В случай, че сте сменили цвета на целия си интериор, изберете и подходящ нюанс и за вратите.

стъклена интериорна врата

Остъкленията използвани при по-старите модели интериорни врати са тип орнаменти и седят някак демоде. Това, което можете да направите е да смените само стъклото с матово непрозрачно такова или пък да направите обстановката по-разчупена като го облепите с цветно фолио.

В днешно време обковът, който се предлага на пазара за вътрешни врати е много по-модерен от преди. Сега можете да избирате между десетки и повече модели изящни дръжки, сребристи или златисти, които ще накарат Вашите по-скромни модели крила, просто да блеснат.

Спазвайки тези прости и лесни за изпълнение инструкции, можете съвсем бързо да реновирате Вашите стари врати и да направите вида им много по-съвременен.

141 5 Y1

Как да изберем входната ни врата?

При ремонта на всяко жилище идва и момента за входната врата. Изборът е труден, защото има много модели, различни цветове и шарки. Затова трябва да избирате входната си врата внимателно. Естествено всеки иска най-доброто за себе си и своя дом, защото входната врата ще ни посреща и изпраща всеки ден години наред. Първите неща, към които трябва да се насочим са материала, цвета и пълнежа на вратата. Предлагат се в стандартен размер, но има и модели, които могат да се намерят в различен от стандартния размер. Това е така, защото не всеки има стандартен размер отвор.

Два от моделите, които се предлагат са с UV защита. Те са много търсени и подходящи за къщи, които нямат навес и ще са директно изложени на слънце.

На следващо място при избора ни са заключващите системи. Винаги, когато има възможност е хубаво да се спираме на два броя заключване, тъй като това увеличава защитата ни. Ще се увеличи и времето за реакция при евентуален взлом и ще затрудни крадците максимално.

Също така има изключително красиви модели врати, които са с метален праг към тях, благодарение, на което няма да се налага да изграждате нов. Прагът е свързан с вратата и цялата конструкция. Серията, към които спадат металните входни врати, са китайско производство, а всички знаем, че те са много напреднали във всяка една сфера.

Пълнежът е тип пчелна пита, което изключително помага да се намали шума. Така няма да чуваме нито външните звуци, нито ще притесняваме околните. Цветът също е много важен – все пак той трябва да се съобрази и с останалите вътрешни врати. Имат два ключа, с които се заработва долната брава при монтажа, а след него се използват вече останалите и когато веднъж се отключи с тях, първите два вече не могат да я заключват. Има модели с една и с две заключващи системи, някои от крилата са с дебелина 5 см, а други са с 7см. Всеки модел си върви с определени за него дръжки и се предлага в цвета и фрезовката, с която е.

почистване на интериорни врати

Важно ли е да се поддържат интериорните врати в дома и как да направим това

След като сме избрали и комбинирали нашите интериорни врати с останалия дизайн на дома ни идва и друга важна част, която ще удължи живота и красотата им. Това е поддръжката – важно е да се правят такива процедури веднъж в седмицата или два пъти, а други в месеца или един път в годината.

Ето и малко полезни съвети как да се грижите за вашите врати:

Най-важното нещо е да се махне праха от вратата и след това да се почисти с препарат. Препоръчваме Ви да ползвате хартиени (домакински) кърпи, тъй като те не задържат бактерии и следователно няма да ги пренесете от едната на другата врата. Следваща стъпка е правилно да преценим покритието на вратата и от какво е направена.

Най-разпространени са дървените или с MDF панели. Най-добре е да ги почиствате един път в седмицата поне. Най-правилно е да е с подходящ препарат за дърво, който е на база полиращи кремове, за да запази вида на вратата изящен. Ако не разполагате в момента с такъв препарат, може просто да използвате влажна кърпа. По повърхността, ако има пукнатини или драскотини, е желателно да се обработи с лакове и бои, като по този начин ще се заздрави и предотврати развалянето на дървесината в дълбочина. Така и проникването на паразитите ще е ограничено. Дори и да няма видими вреди по вратата е хубаво, когато цветът се изхаби или е прекалено замърсена да се лакира, за да я освежите и да възвърне ослепителния си вид.

Друг вид покритие е ламинатно или PVC фолио, което се почиства просто с хладка вода и чиста памучна кърпа или препарат, в чийто състав няма абразивни частици, защото той може да наруши повърхността на вратата.

Друг красив и атрактивен вариант са стъклените врати, които благодарение на интересните си шарки, допринасят дома да изглежда просторен, уютен и светъл. Почистват се с определени препарати за стъкло или просто мека влажна кърпа. Тези препарати се изпаряват бързо, премахват праха и не оставят следи и петна и правят почистването лесно и удобно. При тези врати поддръжката е по-честа, тъй като по-лесно остават отпечатъци от пръсти по тях или пръски от вода, ако са в мокри помещания.

В годината един път е препоръчително да се махат вратите от пантите им, за да се почистят местата, които се достигат по-трудно, както и самите панти и да се смажат. Самите те се обработват със специална смазка и така се предотвратява раждясване, влага, замърсяване и неприятното скърцане при отварянето.

Да не забравяме и дръжките, защото там се събират най-много микроби и отпечатъци от пръсти. Все пак това е частта, която има постоянен допир до живущите в дома, за това се почистват с антибактериални препарати.

Качествена входна врата

Какво е да имаш качествена входна врата?

Ако ви е писнало да се притеснявате за дома ви, е време да се замислите за качествена и сигурна покупка. Не може постоянно да живеете под напрежение дали някой тази нощ няма да разбие талашитената ви входна врата, дори без никакви усилия. Ако имате такива притеснения, значи е време да я смените и да промените своите виждания. Скрито сигурно завиждате на вашите съседи за правилния им избор.

Помислете реално това не е вещ, за която да пестим, а е нашето спокойствие и сигурност, което и всичките пари на света няма да могат да ви купят. Когато нямате сигурност във вашия дом се притеснявате от обир, особено, когато ви се наложи да сте извън жилището в по-продължителен период. Сами може да направите разликите.

Първото, което трябва да погледнете, е за какво жилище ви трябва, защото има разлика дали ще е къща или апартамент. При апартамента може да гледате само характеристиките, които след малко ще изредим, но при къщата е необходимо и да добавим още един фактор, който е UV защитата и вратата да е подходяща за външни условия като сняг, влага, дъжд. Не трябва да го подценявате, защото колкото и да е качествена вратата, ако тя не е подходяща за такива условия, попитайте да ви препоръчат подходящ модел.

Качествените входни врати имат редица плюсове, като например топлоизолацията. Разлика ще видите още първия ден, топлината се задържа в дома ви, за това спомагат и качествените уплътнения, които не позволяват на външните условия да ви влияят. Също толкова важно е и заключващият механизъм, Повечето от високия клас врати се предлагат с две ключалки и допълнително резе. Сигурността е най-важна, но дизайнът не отстъпва и трябва да помислим и за него. На пазара имате голям избор, както от метални, така и на блиндирани врати, които имат всякакви орнаменти, цветове и модели. В това голямо разнообразие няма как да не намерите вашия най-добър избор.

Интериорни врати за дома

Как да съчетаем цвета на вратите във вашия дом с подовата настилка?

В зависимост идеята, която имате за вашето жилище. Вариантите общо погледнато са два. Първият е, когато подът и интериорните врати взаимодействат помежду си, така че да създават едно цяло, още повече, че те са част от интериора, която рядко се наемаме да сменяме изцяло. Изборът на еднакъв нюанс изглежда доста трудно независимо от факта, че на пазара се предлага огромна палитра от цветове, текстури и модели. Разбира се, има известна свобода, ако сте избрали този вариант, защото те може да се разминават с един или два тона помежду си, това няма да попречи на цялостния образ. Другото, за което трябва да помислим е видът на материала, комбинацията между пода и интериорните врати не само да е еднаквият цвят но и подобният фладер на дървото, за да постигнем перфектния резултат. В този модел, те трябва да са като едно цяло, също така и дизайнът в дома на съобразен с тяхната визия.

Вторият вариант е, когато се използва контрастът между пода и вратите тогава ефектът е по-изразителен. Плюсовете при този вариант са доста повече от страна на търсене на еднакви цветове, лутане и обикаляне с парче от мострата да намерите точния цвят, тук е обратното имате свобода да изберете точно обратното и да си подхождат. Единственото, с което трябва да бъдете доста внимателни, е да има контраст между двата цвята, за да можете да постигнете очаквания краен резултат. Страхотно изглежда тъмни интериорни врати с цвят: венге, орех рибейра или череша сан диего със светъл гранитогрес или ламинат. И двете изпъкват и правят исканото впечатление. Вратата в този вариант е като бижу. Повечето пъти хората се отпускат и експериментират с мотиви, елементи, картини.
След като видите и двата варианта, може да прецените кой повече подхожда на вас и на вашето жилище. Бъдете практични и покажете в избора си и вашата същност, защото вашият дом сте самите вие. Разнообразието в днешно време е толкова голямо, че всеки може да намери себе си.

Черна интериорна врата

10 причини да боядисате интериорните си врати черни

Черните врати не са чак толкова радикален избор, но резултатите могат да бъдат трансформиращи. Обърнете внимание на снимките, които следват и вижте дали няма да Ви завладеят.

 1.  Те носят класа. Нека изложим очевидното от самото начало – черните интериорни врати са елегантни. Бяла врата би изглеждала очарователно на тази стая, но малко черна боя и получавате незабавна изтънченост.

Начинът, по който черната врата е обградена от черните стени на преден план ни води до причина номер 2…

 1.  Те са прекрасни за подчертаване на други черни акценти в стаята. Ако има други черни елементи, черната врата ще повтори цвета и ще направи пространството по-сплотено.

Начинът, по който тези врати отразяват цвета на рамката на леглото в тази стая придава на пространството богато, мъжко чувство.

Обърнете внимание как във всички тези примери корпусът на вратата е оставен бял.

 1.  Те са подходящи да направят така, че някои неща да изчезнат. Имаш ли врата, която искаш да омаловажиш? Черното е страхотно при прикриване на недостатъци, така че да не ги забелязвате.
 2.  Те очертават добре гледки. Точно, както едно произведение на изкуството изглежда по-добре, ако е рамкирано, погледът се засилва, ако има нещо на преден план, което да го изключи. Тези черни френски врати правят зеленината отвън да изпъква. Не е необходимо и изгледът да е отвън.
 3.  Те са добри за запълване на празни пространства. Ако имате голяма камина, която не е запалена 99,9% от времето, и тъмна картина или плосък телевизор над нея, черната врата ще помогне за смекчаване на въздействието на тези големи, черни кухини, така че те не изглеждат толкова забележими в стаята.

Тази стая изглежда добре, но когато телевизорът е изключен, има голяма черна дупка в сравнително малко пространство. Черната врата балансира празнотата, така че празният екран не е единственото тъмно пространство в стаята.

 

 1.  По тях не остават мръсни пръстови отпечатъци. Колко пъти се е налагало да почиствате тъмните петна около дръжката? Черните врати няма да отблъснат мръсотия, но поне няма да я покажат толкова лесно.

 

 1.  Те маркират дестинация. Тази черна врата е като препинателен знак в края на изречението – маркира края на дългия коридор и осигурява ясна цел.

 

 1.  Те изглеждат страхотно с тъмни подове. Белите врати щяха да са добре в това пространство. Но начинът, по който черните врати разширяват това странно и създават драматично настроение.

Те изпращат и фино послание, което предполага, че пространствата отвъд са специални. Това би било чудесен начин да се предпазите от любопитни очи, ако няма ясна разлика между публични и частни зони във вашия дом.

 1.  Те добавят блясък на стаите. Използвайте сатенен финиш за минимален блясък.
 2.  Те ​​правят тавана да изглежда по-висок. Контрастът привлича погледа, така че една тясна черна врата привлича погледа нагоре, правейки ниския таван по-висок. Това прави черните врати особено полезни в мазета или други ниски тавани.

Post navigation