Заяви БЕЗПЛАТЕН оглед
Безплатен Видео Оглед
Врата за детска стая

Каква врата да изберем за детската стая

Детската стая е пълноценен свят на малкия човек. Без значение колко е голяма като площ, основното е, че всичко в нея трябва да бъде подредено за удобство, комфорт и безопасност на детето.

Изборът на врата за детска стая е много отговорна задача, изискваща специален подход

Основното изискване за вратата е нейната безопасност. Ето защо традиционните люлеещи се врати са по-добри от плъзгащите или акордеонните врати. Що се отнася до материала – разбира се, вратите от масивно дърво са по-екологични от вратите, изработени от други материали, но това не е бюджетен вариант. Освен това тежките, плътни врати от масивна дървесина не винаги се вписват добре в концепцията за интериора на детска стая.

Прочетете повече

Интериорна бяла врата

Идеи за реставрация на старите ни врати

Замисляли ли сте се, че в последни дни ретро модата се завръща?

Във всички магазини за дрехи, обувки, бижута, мебели и др. са плъзнали отново вещите, които са се ползвали преди години от нашите предци. Когато майка ви е изхвърлила дънките си от тинейджърските си години, надали си е помислила, че след 10-20 години те отново ще са модерни, но ето, че това е факт.

Сигурно сами знаете, че колкото и добре обзаведен да е един апартамент, ако вратите са стари и грозни, то цялостната му визия се губи.

Прочетете повече

Почистване на обков

Поддръжка на вратите

Поддръжката на Вашите интериорни и входни врати е от голямо значение, когато искате да запазите техния „живот” по-дълго. Ако искате дълги години да се радвате на красивите и качествени врати, които сте закупили, то тогава задължително трябва да обърнете внимание и на методите на тяхното почистване.

Прочетете повече

Блиндирана врата за къща

Реконструкции, които да повишат стойността на Вашия дом

Когато работите по въпроса с продажбата на жилище, важно е да знаете как да увеличите максимално стойността на Вашия дом, така че когато става въпрос за продажба, да получите максимално възможна най-добрата цена за него.

Не винаги трябва да са големи проекти като разширение най-често с избиване на тераси и вкарването им в общата по-голяма стая. Има няколко по-малки и по-малко скъпи освежавания, които можете да направите в дома си, а те потенциално ще увеличат стойността.

Прочетете повече

Зелена врата

Едни от най-интересните факти за вратите!

Древен Рим и вратите

Римските градове в миналото са били обграждани с големи стени, влизало се е през впечатляващи с размерите си врати. И днес все още се вярва, че двуликият Бог е пазил вратите в Древен Рим. Преди време се е смятало и вярвало, молитвените слова на Янус са били много важни. За да го поканят в дома си, римляните са си монтирали вратите така да се отварят само навътре. Друг мит гласи, че по време на немирни времена портите на Янус ги оставяли отворени, за да може римският Бог да помага на войниците. А при времена на мир те били затваряни.

Прочетете повече

Светла всекидневна

Подходящата врата за хол

Има много видове врати в днешно време, които са с различни фрезовани орнаменти, стъкла под формата на каквото се сетите, цветни фолиа, с различни пейзажи, цветя, животни, известни личности и др., които биха били подходящи за вашият хол. В няколко реда ще Ви изтъкнем причините, защо е добре вратата на хола ни да бъде със стъкло за по голям простор и светлина. Не бива да забравяте, че там е мястото, на което посрещате гости и прекарвате може би 70% от ежедневието си.

Прочетете повече

Дизайн на интериорна врата

Дизайн на интериорните врати

Все повече хората през последните няколко години се стремят да създават нови и модерни интериорни врати, които да са съчетани перфектно с останалите детайли, които преобладават в дома. За тази цел те търсят модели в каталози, списания, интернет и други източници на информация. Точно този избор дава по-добра възможност, за да може да се избере кой цвят и какъв модел ще подхожда на останалия интериор на офиса или жилището.

Прочетете повече

Избор на пожароустойчива врата вместо блиндирана врата за дома

Мога ли да сложа пожароустойчива врата за входна блиндирана врата?

Предстои да смените Вашата входна блиндирана врата! Искате тя да е с добра изолация, сигурна и надеждна дори и при бедствени положения, но да бъде и в тон с Вашия цветови интериор. Знаете че има пожароустойчиви врати и се чудите дали е подходящо да си сложите такава и ще покрие ли вашите очаквания? С малко информация ще Ви дадем отговор на този въпрос.

Прочетете повече

Входни врати на сгради

Защо входните врати към повечето домове се отварят навътре, докато в повечето обществени сгради входните врати се отварят навън?

Основният вход във Вашия дом има много проста структура: Голямо крило е прикрепено към каса с помощта на няколко „щифтови“ панти. Този дизайн има редица предимства – той е лесен за изграждане, лесен за инсталиране и за ремонт. Разбира се, също така е много лесно да се разглобява – премахването на пантите напълно отделя вратата от рамката. Затова е хубаво пантите да се намират вътре в жилището, а не пред него.

Прочетете повече

Стъпки при избор на интериорни врати

Интериорни врати. Правилни стъпки при избора

Ще купувате нов дом? Може или не можете да забележите вратите? Направете го.

Трябва да обърните внимание на интериорните, както и входната врата, защото вероятността след определено време да започнете да обмисляте варианта да поставите нови врати е много голям. Ако след завършения ремонт нямате чисто технологично възможност да подмените вратите имате вариант да актуализирате тези, които имате. Това, което най-вероятно не осъзнавате е, че цветът е изключително важен за цялостната визия и интериор на Вашия дом.

Прочетете повече


Post navigation