Заяви БЕЗПЛАТЕН оглед
Безплатен Видео Оглед
1 15 06 032

Качествени входни врати

Дошло е времето за смяна на старата Ви входна врата, прекалено амортизирана е или пък сте закупили ново жилище и се чудите каква врата да поставите. Не забравяйте, че тя ще е лицето на Вашия дом – ще бъде първото нещо, което Вашите приятели ще виждат, когато идват на гости и последното, когато си тръгват. Именно за това е важно и какво впечатление ще остави тя у тях, т.е. добрият външен вид ще играе важна роля в избора Ви. От съществено значение е и сигурността, която ще осигури на жилището Ви – да бъде стабилна и надеждна. Не на последно място остава и цената. Вярно е, че входната врата не се сменя всяка година, но необходимо ли е да оставим цяло състояние или може да намерим такава, която да отговаря на нашите изисквания спрямо цена/качество?

Прочетете повече

Разликите между интериорните и входните врати

Стандарт за монтаж на плъзгаща интериорна врата

Желателно е стените да бъдат изправени предварително, за да няма големи фуги между крило и плаващ/фиксиран перваз.

Прочетете повече

Видове интериорни врати

Видове панти за интериорните врати

За вратите, независимо дали са входни или интериорни е важна не само защитната функция, но и красивия вид и функционалността. Дизайнът на вратите е част от цялостната обстановка и елементите на врата не трябва да нарушават хармонията и естетиката на помещението. Пантите са част от онези малки подробности които взети заедно правят обстановката изискана, хармонична и стилна. Голяма значение има изборът на панти за вратите, тъй като неправилният избор може да развали цялостната визия на врата и да доведе до нестабилност на крилото. В тази статия ще разгледаме основните видове панти, който се предлагат на пазара.

Прочетете повече

Интериорни врати за дома

Защо да изберем чешки интериорни врати?

Изборът на интериорни врати доста често е дълъг и малко изморителен процес. Когато дойде време да се сблъскате с този проблем, със сигурност ще трябва да се съобразите с много неща, като се започне от:

Прочетете повече

Врата за детска стая

Каква врата да изберем за детската стая

Детската стая е пълноценен свят на малкия човек. Без значение колко е голяма като площ, основното е, че всичко в нея трябва да бъде подредено за удобство, комфорт и безопасност на детето.

Изборът на врата за детска стая е много отговорна задача, изискваща специален подход

Основното изискване за вратата е нейната безопасност. Ето защо традиционните люлеещи се врати са по-добри от плъзгащите или акордеонните врати. Що се отнася до материала – разбира се, вратите от масивно дърво са по-екологични от вратите, изработени от други материали, но това не е бюджетен вариант. Освен това тежките, плътни врати от масивна дървесина не винаги се вписват добре в концепцията за интериора на детска стая.

Прочетете повече

Интериорна бяла врата

Идеи за реставрация на старите ни врати

Замисляли ли сте се, че в последни дни ретро модата се завръща?

Във всички магазини за дрехи, обувки, бижута, мебели и др. са плъзнали отново вещите, които са се ползвали преди години от нашите предци. Когато майка ви е изхвърлила дънките си от тинейджърските си години, надали си е помислила, че след 10-20 години те отново ще са модерни, но ето, че това е факт.

Сигурно сами знаете, че колкото и добре обзаведен да е един апартамент, ако вратите са стари и грозни, то цялостната му визия се губи.

Прочетете повече

Почистване на обков

Поддръжка на вратите

Поддръжката на Вашите интериорни и входни врати е от голямо значение, когато искате да запазите техния „живот” по-дълго. Ако искате дълги години да се радвате на красивите и качествени врати, които сте закупили, то тогава задължително трябва да обърнете внимание и на методите на тяхното почистване.

Прочетете повече

Блиндирана врата за къща

Реконструкции, които да повишат стойността на Вашия дом

Когато работите по въпроса с продажбата на жилище, важно е да знаете как да увеличите максимално стойността на Вашия дом, така че когато става въпрос за продажба, да получите максимално възможна най-добрата цена за него.

Не винаги трябва да са големи проекти като разширение най-често с избиване на тераси и вкарването им в общата по-голяма стая. Има няколко по-малки и по-малко скъпи освежавания, които можете да направите в дома си, а те потенциално ще увеличат стойността.

Прочетете повече

Зелена врата

Едни от най-интересните факти за вратите!

Древен Рим и вратите

Римските градове в миналото са били обграждани с големи стени, влизало се е през впечатляващи с размерите си врати. И днес все още се вярва, че двуликият Бог е пазил вратите в Древен Рим. Преди време се е смятало и вярвало, молитвените слова на Янус са били много важни. За да го поканят в дома си, римляните са си монтирали вратите така да се отварят само навътре. Друг мит гласи, че по време на немирни времена портите на Янус ги оставяли отворени, за да може римският Бог да помага на войниците. А при времена на мир те били затваряни.

Прочетете повече

Светла всекидневна

Подходящата врата за хол

Има много видове врати в днешно време, които са с различни фрезовани орнаменти, стъкла под формата на каквото се сетите, цветни фолиа, с различни пейзажи, цветя, животни, известни личности и др., които биха били подходящи за вашият хол. В няколко реда ще Ви изтъкнем причините, защо е добре вратата на хола ни да бъде със стъкло за по-голям простор и светлина. Не бива да забравяте, че там е мястото, на което посрещате гости и прекарвате може би 70% от ежедневието си.

Прочетете повече


Post navigation