Входна блиндирана врата

Защо трябва да имаме врати в домовете си

Сигурно на всеки му се иска да живее в апартамент или къща без врати. Но това няма как да стане от съображение за сигурност. Да бъдеш в жилище без врати дава свобода, чувстваш се добре.

Избор на входна врата

Когато дълго време след основен ремонт сте били без врати, поставянето им ти дава усещането, че си в затвор. Че се задушаваш. Чувстваш се странно, но вратите са неразделна част от всяко жилище. Те са необходимост, могат да те пренесат на много различни места, примерно ако си сложиш стъклена врата с принт на океан с палми. Ти се пренасяш там, все едно си на ваканция, мислиш за релакс, почивка, отдих, спокойствие.

Блиндирани и други входни врати – сигурност

Вратите внасят сигурност, комфорт, спокойствие, особено входната врата. Блиндираните врати правят проникването с взлом изключително трудно. Те са с добра топло- и звукоизолация и са начин да обезопасим своя дом и да направим проникването в него от недоброжелатели почти невъзможно. Има различни врати, за всяко посещение. От различен материал, модел, заключване, изолация, форма. В зависимост от своя интериор и обстановка в къщи, всеки се старае те да бъдат съчетани с обстановката на жилището. Има хора, които държат на качеството, сигурността, иновативността, модерния външен вид, от цената. Други предпочитат, нещо по бюджетно, по обикновено. Вратата е ключ към дома, има възможност тя да определя цялостния облик на жилището.

Вътрешни врати

Задаваме си въпроса, защо са ни вътрешни врати. Чисто финансово, особено, в зимния период те са ни нужни, за да се отопляват по-бързо помещенията, както и да се охлаждат през лятото. Да има интимност, както в спалнята, така и в банята и тоалетната.

Вратите в нашия дом

Вратите могат да имат монтирани чукчета или звънци, чрез които хората отвън могат да обявят присъствието си и да извикат някой или да отвори вратата за тях, или да даде разрешение за отваряне и влизане. Освен осигуряването на достъп до и извън пространството, вратите могат да имат второстепенни функции за осигуряване на поверителност, като предотвратяват нежеланото влизане.

Те са необходимост, няма как да бъдем без тях, чувстваме се спокойни, защитени.

White Front Door House

Външна врата за къща – какво да търсим

Когато говорим за входна врата за къща в повечето случаи става въпрос за врата, която ще бъде изложена на външни условия, тоест не можем да изберем всеки модел. Трябва ни такава врата, която ще издържи на точно това. Дизайнът и визията също така няма да са на последно място, защото това е нещо, което всички хора ще виждат и затова трябва да ни харесва на нас самите.

Прочетете повече
Sinya Vhodna Vrata

Няколко критерия по които можем да изберем входна врата

Поглеждайки през прозореца навън, все по-често виждаме забързали хора, потънали в проблеми, замислени и угрижени. Надали им остава време да помислят и за онези, на пръв поглед дребни детайли, по повод смяната на вратите вкъщи.

Прочетете повече
Nevidima Zaklyuchvashta Sistema

Невидима ключалка ще ви помогне да защитите дома си

Принципно нов подход към заключващата система е демонстриран от скорошно техническо развитие, наречено “електронна брава”. Устройството е проектирано да се монтира в блок на вратата и да осигурява надеждна защита срещу кражба. Бравата е специална система, която функционира посредством радиовълни и електромеханични сили. За ключа няма обичайна ключалка, инсталацията се извършва по скрит начин, поради което второто по-известно име за електронния механизъм е „невидима ключалка“.

Прочетете повече
Studio Mcgee's Favorite Interior Door Hardware

Интериорни стилове при вратите

Уникалността на интериорa се създава благодарение на многото детайли, които са внимателно подбрани на определено място и в края дават уникална стилна композиция.

Днес интериорните дизайнери разграничават 8 стила, към които производителите на интериорни врати се обръщат за вдъхновение и сред които съвременните купувачи избират своя уникален декорaтивен елемент, за да украсят дома или офиса си.Тук ще разгледаме различните стилове интериорни врати.

Прочетете повече
blue entrance door

Какво да правим ако вратата ни е с надстройка?

Едно от основните строителства в големите градове са панелни жилища (или така наречените разговорно „панелки”). Всички тези апартаменти са строени по стандарт и на много от тях има врата с надстройка (в горната си част има прозорец). При строенето на тези жилища преди 30-40 години е имало критерии относно „нивото на осветеност” на стаята и затова се поставяли тези прозорчета. В днешно време, обаче, те са доста демоде, и все по-често клиентите се озовават в задънена улица. Ако и Вие сте в същото положение, не се притеснявайте – сега ще Ви дадем няколко съвета, какво можете да направите с въпросната врата – така, че да я освежите или подмените.

Прочетете повече
1 15 06 032

Качествени входни врати

Дошло е времето за смяна на старата Ви входна врата, прекалено амортизирана е или пък сте закупили ново жилище и се чудите каква врата да поставите. Не забравяйте, че тя ще е лицето на Вашия дом – ще бъде първото нещо, което Вашите приятели ще виждат, когато идват на гости и последното, когато си тръгват. Именно за това е важно и какво впечатление ще остави тя у тях, т.е. добрият външен вид ще играе важна роля в избора Ви. От съществено значение е и сигурността, която ще осигури на жилището Ви – да бъде стабилна и надеждна. Не на последно място остава и цената. Вярно е, че входната врата не се сменя всяка година, но необходимо ли е да оставим цяло състояние или може да намерим такава, която да отговаря на нашите изисквания спрямо цена/качество?

Прочетете повече

Разликите между интериорните и входните врати

Стандарт за монтаж на плъзгаща интериорна врата

Желателно е стените да бъдат изправени предварително, за да няма големи фуги между крило и плаващ/фиксиран перваз.

Прочетете повече

Видове интериорни врати

Видове панти за интериорните врати

За вратите, независимо дали са входни или интериорни е важна не само защитната функция, но и красивия вид и функционалността. Дизайнът на вратите е част от цялостната обстановка и елементите на врата не трябва да нарушават хармонията и естетиката на помещението. Пантите са част от онези малки подробности които взети заедно правят обстановката изискана, хармонична и стилна. Голяма значение има изборът на панти за вратите, тъй като неправилният избор може да развали цялостната визия на врата и да доведе до нестабилност на крилото. В тази статия ще разгледаме основните видове панти, който се предлагат на пазара.

Прочетете повече

Интериорни врати за дома

Защо да изберем чешки интериорни врати?

Изборът на интериорни врати доста често е дълъг и малко изморителен процес. Когато дойде време да се сблъскате с този проблем, със сигурност ще трябва да се съобразите с много неща, като се започне от:

Прочетете повече


Post navigation