Звукоизолация – зад затворени врати

Избирайки правилната врата, можете бързо да дадете на интериора на помещението спокойствието, да създадете подходяща атмосфера и да определите количеството шум, което за Вас е допустимо да поемате.

Има и скрити ползи, които трябва да обмислите във връзка с избора на интериорни врати. Изборът на врати със звукова редукция може да направи голяма и достъпна разлика в ежедневието Ви. Може да намали умората Ви, да Ви направи много по-енергични и усмихнати. Добрия сън е в основата на всичко това, а именно за него може да се погрижи само една добре подбрана врата с добра изолация.

Вътрешната изолация е най-важният фактор, благодарение, на който можете да гарантирате спокойствието на семейството си. Вратите могат да бъдат с различни пълнежи като пчелна пита, масив, полистирен, минерална вата, картон и т.н. Ако търсите входна врата, минералната вата е най-правилният избор.

Съвети за интериорни врати

Спете добре по време на тихи нощи

Всички сте били разочаровани от множество безсънни нощи някога, въоръжени с възглавницата над ушите си. Независимо, дали причината е била съседи, късни телефонни разговори на тийнейджъри или просто телевизия в стаята до Вас, то сте били принудени да слушате тези шумове, които наистина са Ви изнервили.

Ако сте решили да празнувате шумно Вашия рожден ден или празник, изолацията на вратите би Ви спестила много главоболия.

Звукоизолираните врати не могат да премахнат всички проблеми, но могат да намалят шума и да позволят по-добър сън. Чрез филтриране на нежелани звуци повишавате енергийните нива и общото благосъстояние на цялото семейство.

Намаляване на звука с двете врати и рамки

Ако обмисляте смяна на вратите и смущаващият шум е проблем във Вашия дом – може да е добра идея да инсталирате врати със звукоизолиращи функции. Тези врати имат солидна сърцевина и се предлагат опции под формата на рамки с уплътнителни ленти за допълнително намаляване на звуците от една стая в друга. Колкото по-масивна е вратата, толкова по- стабилна и изолираща би била тя.

Тук разгледахме шумоизолацията на интериорните врати, но може да проучите още кои са важните качества на блиндираните врати, преди да си изберете своята.