Вдъхновяващи идеи за тайни врати в дома Ви

Сещате ли се за детски филми и анимации, в които винаги излизат някакви скрити помещения. Или вълшебства, ставащи щом се влезе през определена врата. Може би, точно те са дали и идеята и до ден днешен, все още, да има такъв тип скрити врати, водещи към малки стаички.

Вашата врата

Сега сигурно се замисляте, че не би било толкова зле и Вие да имате една такава тайна вратичка и стая за усамотение. В повечето случаи такъв тип врати се прикриват с рафтове по които има книги, сувенири или снимки. Ако изберете този тип за скриване на врата много добре трябва да прецените и нейната тежина. Прекалено многото неща поставени като параван за скриване на вратата ще я направят тежка. Тя може да стане почти невъзможна за отваряне и затваряне, както и габаритна. Този тип врати е трудно да се изработват и поставят от човек, който не разбира от врати. Това е така, понеже се налага по-пипкава работа с цел пълното прикриване на отвора на вратата и нейното съществуване като цяло.

Разликите между интериорните и входните врати

Във филмите този тип интериорни врати са с механизъм, който е скрит някъде и се отваря с една книга, в повечето случаи. Възможно е да се отвори и с потупване на определено място. През наши дни обаче нещата са доста по-модернизирани и вече управлението е чрез бутон или дистанционно.

Как да прикритете вратата

За да прикриете врата от този тип има много варианти. Един, от които е да се направи фото тапет точно на мястото, на което е вратата. А прекъсванията, които са от вратата до стената могат да бъдат прикрити с декоративни лайсни.

Много жилища с по-големи помещения си правят скрити дрешници като изглежда все едно съществува само огледалото, а всъщност има цяла стая. Тази практика е честа, защото хем се скрива гардеробът, който може и да не е така идеално пасващ на дизайна на стаята, а и оптически стаята изглежда доста по-голяма. Дори, можете да прикриете някоя неугледна врата, следвайки следните трикове за декорация на интериорни врати.