Тенденцията при съвременните врати

Съвременният дизайн е водеща тенденция в днешното интериорно обзавеждане, независимо дали става дума за ново строителство или за основен ремонт на старо жилище. В какво се изразява съвременният дизайн обаче, когато става въпрос за вратите?

Докато съвременният стил може да означава различно понятие за различните хора, интериорните врати, които ни се иска да съчетаем така, че да пасват на този стил, се разделят на няколко основни категории:

Семпли врати

Тези врати се характеризират с равна повърхност по цялото крило. Могат да бъдат персонализирани, чрез стъклени елементи, комбиниране на дървесни видове повърхност, добавяне на лайсни или промяна на посоката на дървесната украса. Общо взето такъв тип врати може да направите по индивидуален вкус, но да бъдат максимално опростени като дизайн. Така ще сте в тон с тенденциите при минималистичното обзавеждане в днешни дни. Скандинавският стил навлиза все повече на световния пазар и определено е водещ към този момент.

Gradde Simpel Ribeira 2

Мултихоризонтални врати

Дългите, чисти линии на тези врати създават драматичен ефект. Плоскостите могат да бъдат в различни посоки и да бъдат надградени една върху друга. Вратата в този случай отново запазва минималистичния си вид, но пък има разчупена повърхност за разлика от първия тип категория. За стъклените елементи тук е желателно да се придържате към гладки повърхности, например, чист мат или напълно прозрачно стъкло.

Правилен панел

Съвременният стил често се измерва в неговата семпла композиция. Популярна вътрешна врата е вратата с единичен, голям плосък стъклен панел. При този тип варианти може да изберете и по разчупен вариант на стъклото – орнаментно или отново да заложите на напълно изчистения бял мат. При такъв голям и изчистен вариант на вратата, с голямо остъкление не се препоръчва изцяло прозрачно и стандартно стъкло, но ако желаете да отворите пространството между общите помещение като всекидневна и коридор, може да заложите и на него.

За цветовата гама на тези така опростени като модели и форми врати, може да заложите на всякаква текстура – от обикновено лакирано покритие до орнаментна дървесна шарка в топли и студени цветове. Що се отнася до интериорни врати за детска стая, там съвременното производство залага, както на иновации във визията, така и в издръжливостта на покритията и материалите.