Как да реновираме старите си врати, за да изглеждат като нови

Старите Ви врати определено са за смяна, но не Ви се дават куп пари, за да си купите нови? Днес ще Ви предложим няколко лесни, удобни и практични варианта, как да реновирате, вече не толкова добре изглеждащите, но красиви по дизайн модели, с които така или иначе вече разполагате.

На първо място е добре да отбележим, че вратите от едно време, са изработени от изключително висококачествени материали. Както крилата, така и касите са направени от масив, а покритието в повечето случаи e боядисано или пък е използван само лак за по-естествен вид. Тези врати са толкова здрави, че нямат износване. Това, което единствено е необходимо да направите, при един основен ремонт, е да ги реновирате и освежите. Tака, те ще придобият един нов модерен вид.

Полезни съвети за реновиране

  • Покритие

Ако имате олющено покритие или паднала боя, вместо да сменяте целите блиндирани врати е много по-лесно просто да пребоядисате старите. Това ще Ви спести не само пари, но и много нерви и притеснения покрай демонтажа и монтажа на новите модели. В случай, че сте сменили цвета на целия си интериор, изберете и подходящ нюанс и за вратите.

 

Качествена входна врата

  • Остъкление

Остъкленията използвани при по-старите модели интериорни врати са тип орнаменти и седят някак демоде. Това, което можете да направите е да смените само стъклото с матово, непрозрачно такова или пък да направите обстановката по-разчупена като го облепите с цветно фолио.

  • Обков

В днешно време обковът, който се предлага на пазара за вътрешни врати е много по-модерен от преди. Сега можете да избирате между десетки и повече модели изящни дръжки, сребристи или златисти. Te ще накарат Вашите по-скромни модели крила, просто да блеснат.

Спазвайки тези прости и лесни за изпълнение инструкции, можете съвсем бързо да реновирате Вашите стари врати и да направите вида им много по-съвременен. Ще Ви предложим и няколко наши интересни идеи за реставрация на врати, така че осмелете се!