Реконструкции, които да повишат стойността на Вашия дом

Когато работите по въпроса за инвестиция в жилище, важно е да знаете как да увеличите в пъти стойността му, така че идвайки момента на продажба да получите възможно най-добрата цена за него.

Невинаги трябва да се впускате в големи проекти, включващи разширения, например, избиване на тераси, стени и т.н. Има няколко ремонтни действия, които не са толкова скъпи, но чрез тях ще въздействате положително на дома си, увеличавайки себестойността му.

Независимо, дали обмисляте да продадете къщата си скоро или изпитвате желание да направите подобрения, то Вие ще инвестирате в бъдещето. Ето, няколко промени за дома, които можете да предприемете, като по този начин го направите привлекателен и правещ впечатление.

Обновяване на кухнята

За много къщи кухнята е сравнявана със сърцето на дома. Всяка корекция в тази стая си заслужава разхода. Реконструирането на кухнята в дома Ви може да увеличи стойността му с до 10%. Важно е обаче, ако ще инвестирате в нова кухня, тя все пак да кореспондира с останалата част от дома. Ако не искате напълно да преобразявате кухнята си, дори само едно пребоядисване може да окаже влияние. Можете лесно да освежите стените на помещението само с „една ръка” боя. Използвайте модерни цветове, които отразяват усещането на Вашия дом. Така ще можете незабавно да преобразите облика на Вашата кухня. Замяната на стари кухненски уреди с нови енергийно ефективни модели, не само може да Ви помогне да намалите разходите, но също така ще подпомогне лесната продажба на имота, тъй като много бъдещи купувачи, биха се впечатлили, защото търсят начини да спестят пари.

Нови врати и прозорци

Често може да чуете хората да говорят за подобряване на привлекателността на имота, когато става дума за продажбата му. Тук имаме предвид – екстериора. Външната част на дома трябва да бъде приветлива! Има няколко неща, които можете да направите, за да засилите първите впечатления на посетителите.

Първо, новата блиндирана врата веднага ще осигури нужната привлекателност отвън. Тя е лицето на жилището. Подмяната на вътрешните врати, биха покачили още повече стойността му при евентуална продажба. Инвестицията си заслужава!

Новите прозорци също дават този ефект. Заедно с вратите, те ще подобрят и допринесат за съхраняването на топлината в дома. Няколко други неща, които могат се подменят също са, нова пощенска кутия, няколко стратегически поставени растения, външни светлини.

Ремонт на банята

Нова баня може да бъде не толкова евтина инвестиция, но е оправдана! Ако Вашата баня изглежда амортизирана и изхабена, може да бъде наистина добра идея да отделите малко време и пари за подобряването ѝ. Имате възможност да преструктурирате напълно банята си или за да намалите разходите, можете да запазите съществуващото си оформление и просто да замените или добавите нови елементи. Продават се бои за плочки, които вършат чудеса. Смяната на вратата в банята, също е добър подход. Никой не би харесал стара, миришеща на мухъл врата. Разгледайте нашите 5 страхотни идеи за врати за баня, те са толкова завладяващи!

Именно малките неща могат да допринесат най-много за подобренията на дома. Те могат бързо да увеличат стойността му, така че той да е готов за продажба.