От къщата към двора

Съвременните технологии предлагат разнообразие от размери и материали, от които се изработват новите врати. Понякога те са от PVC, а най-често от материали на дървесна основа и притежават разнообразна степен за защита и отваряемост на крилата. Днес ще Ви насочим и покажем възможностите, които предлагат – френският прозорец с класическо излъчване, стъклената врата с плъзгащ механизъм, телескопичната врата и сгъваемите стъклени врати.

Френски прозорци

Класическите  прозорци, наричани френски, правят плавна връзката между градината и къщата. Спецификата им е в големината, както и в характерните малки квадратни или правоъгълни рамки, разположени симпатично по протежението на стъклата. Отварят се на панти в посока – отвън към помещението.

Плъзгаща стъклена врата

Друг интересен вариант е стъклената врата, но с едно предимство – плъзгащ механизъм. Представете си два огромни стъклени панели, плъзгащи се в посока предварително избрана. Бихме отдали и значение на възможността при тези модели, за по-широко отваряне, в сравнение с всички други.

Един от най-популярните варианти е така нареченият „френски плъзгач“. Той е изключително удобен, тъй като комбинира качествата на френския прозорец и плъзгащата се врата. Конструкцията на този тип модели представлява четири на брой крила, от които две са външни, фиксирани, а другите са вътрешни, движещи се в противоположни посоки към страничните рамки. Монтажът на плъзгащите врати не е толкова труден, но все пак изисква определени стандарти, които с радост ще Ви посочим.

Plazgashta se interiorna vrata kam kuhnya

Телескопична врата

Третото предложение, което ще разгледаме е телескопичната врата. Особеностите при нея са, че всички панели се движат и няма такива, които са фиксирани. Едно от предимствата на телескопичната врата пред другите две врати, които разгледахме, е че тя създава един голям отвор, който успява да стопи максимално бариерата между вън и вътре. Съвременният вид, който всички търсят, е достъпен благодарение на телескопичните панели с голяма остъкляване, от своя страна придава съвременен и модерен вид на пространството, в което се монтират тези врати.

Стъклени врати, които се сгъват

Те включват в себе си иновативна система на панели от стъкло, които са в състояние да изчезнат от полезрението. Когато се съберат, осигуряват защита и са звуко и топлоизолирани. Практичността на този вид врати се изразява във възможността им да изолират пространствата,  дори и тези със специфични ъгли и разположение.

Интересният дизайн на предложенията, които разгледахме, ще позволи на вратите да се превърнат в стилистично допълнение към всеки дом. При избора на по-големи врати, ще постигнете, толкова търсения простор и светлина.