Какво да правим ако вратата ни е с надстройка?

Едно от основните строителства в големите градове са панелни жилища (или така наречените разговорно „панелки”). Всички тези апартаменти са строени по стандарт и на много от тях има врата с надстройка (в горната си част има прозорец). При строенето на тези жилища преди 30-40 години е имало критерии относно „нивото на осветеност” на стаята и затова се поставяли тези прозорчета. В днешно време, обаче, те са доста демоде и все по-често клиентите се озовават в задънена улица. Ако и Вие сте в същото положение, не се притеснявайте – сега ще Ви дадем няколко съвета, какво можете да направите с въпросната врата – така, че да я освежите или подмените.

Ако решите са освежите вратата – това може да се направи по-няколко начина

  • Ако вратата Ви позволява един прекрасен начин да я промените до неузнаваемост е да я пребоядисате. Това не е много трудно, но определено отнема не малко време. Първо трябва да се премахне съществуващото покритие с помощта на шкурка. И след това много внимателно да се нанесе боята. Трябва да сте много внимателни, защото може да смените и цвета на стените около вратата, или да оставите нежелани петна по настилката си.
  • Другият малко  „по-чист ” вариант е да се залепи фолио, което в момента се предлага в страшно много цветове. Може да избирате от едноцветни такива или да поискате да има някакъв дървесен детайл,  който много добре да подхожда на мебелите Ви, например.
folio darvo

Ако решите да подмените врата – тук също съществуват няколко опции

  • Едно от най-трудните неща е да намерите качествена врата с надстройка на разумна цена. Тъй като изборът не е много голям, доста често цените на такива врати са доста по-високи. Но тук прозорецът си остава и ще напомня стилът на отминалото време, от който много хора се стремят да избягат.
  • Едно от най-често срещаните решения при такива ситуации – е да се премахне това стъкло и отворът да се подготви за най-обикновена врата, при която имаме много голям избор. Затварянето на това пространство ще премахне светлината, която някога е идвала от коридорът Ви, но и ще изолира много по-добре помещението.

Последното предложение включва да се изберат подходящи интериорни врати, според размера и възможността за индивидуална поръчка.