Съчетаване на вратите с подовата настилка

Това запитване е често срещано, но отговорът не е точен и еднозначен. В зависимост от идеята, която имате за Вашето жилище, вариантите общо погледнато са два.

Първи вариант за съчетаване на врати с подова настилка

Можете да заложите на това – пода и интериорните врати да взаимодействат помежду си. Така ще се създаде хармония, защото те са неделима част от интериора, който рядко се наемате да сменяте изцяло. Изборът на еднакъв нюанс обаче изглежда не толкова лесно да се осъществи, независимо от факта, че асортимента от продукти в съвременното предлагане включва огромна палитра от цветове, текстури и модели. Разбира се, има известна свобода, ако сте предпочели този вариант, защото е допустимо да се разминават с един или два тона помежду си и това няма да попречи на цялостния образ. Другото, за което трябва да помислите е видът на материала. Комбинацията между пода и интериорните врати не се обуславя само от еднаквия цвят, но и подобната украска на дървото. Постигането на перфектния резултат е цел за всеки. В този вариант, те трябва да са добре съчетани, а също така и дизайнът в дома е нужно да е съобразен с тяхната визия.

Избор на интериорна врата

Втори вариант за съчетаване на врати с подова настилка

Вторият вариант е, когато се използва контрастът между пода и вратите. Тогава бихте постигнали по-изразителен ефект. Плюсовете при този вариант са повече, в сравнение с първия написан, по-горе,  пример. От страна на търсенето на еднакви цветове,което предполага лутане и обикаляне с парче от мострата, за да намерите точния цвят, тук е обратното – имате свобода да изберете точно противоположното и пак да си подхождат. Единственото, което е нужно да предвидите е да сте внимателни при създаването на контраст между двата цвята, за да можете да постигнете очаквания краен резултат. Страхотно изглеждат тъмни интериорни врати с цвят: Венге, Череша Сан Диего, Орех Рибейра със светъл гранитогрес или ламинат, например. Ще постигнете желаното впечатление, каквото и да изберете. Вратата в този вариант е като бижу! Повечето пъти хората се отпускат и експериментират с мотиви, елементи, картини.

След като видите и двата варианта, може да прецените, кой повече подхожда на Вас и на Вашето жилище. Бъдете практични и покажете в избора си и Вашата същност, защото домът Ви говори много за Вас! Какъв цвят да са интериорните врати? – разнообразието в днешно време е толкова богато, че всеки може да намери себе си!