Интериорни стилове при вратите

Уникалността на интериорa се създава благодарение на многото детайли, които са внимателно подбрани на определено място и в края дават уникална стилна композиция. Днес интериорните дизайнери разграничават 8 стила, към които производителите на интериорни врати се обръщат за вдъхновение и сред които съвременните купувачи избират своя уникален декорaтивен елемент, за да украсят дома или работното си място. По-долу ще наблегнем върху различните стилове интериорни врати.

Lets Talk Transoms

​Видовете стилове при избора на врати

На първо място, това е класиката

Тя е кралицата на строгите линии, пропорционалност и лекота. Продуктите, които отговарят на всички изисквания, трябва да бъдат изработени от висококачествени материали, особено за самото крило.

​ Добрият стил – смесица от всичко качествено и интересно

Най-целесъобразният стил се счита за високотехнологичния, характеризиращ се с простота на геометрични форми, максимална откритост, ергономичност и комбинация от лъскави и матови детайли. Също така не толерира евтини текстури за изработка на интериорните врати, защото е предназначен само за ултрамодерни материали и тяхната комбинация, най-често са метал и стъкло. Модерният стил е спокоен и благороден, с акцент върху плавни линии и извити форми.

55 Incredible Barn Door Ideas Not Just For Farmhouse Style Thetarnishedjewelblog

Вратите могат да бъдат разпознати по декора – непрозрачно стъкло с нежни флорални орнаменти, както и от наличието на допълнително осветление над тях, което допринася не само естетиката, но и практичността.

​Смелост и луксозност при избора Ви

Стилът Арт Деко със своята помпозност може да спечели всяко сърце от пръв поглед, оставяйки незабравимо впечатление от това, което виждате като интериорна врата. Като декор те са украсени с праволинейни флорални орнаменти, с ярки цветове, леопардови мотиви, злато, отекващи се с матирано стъкло.

Бароков стил

Going For Baroque

Не по-малко луксозен е бароковият стил, който украсява интериорните врати със злато, ярки цветове, с помощта на които се образуват уникални шарки, придаващи на продукта благородство и шик.

​Прованс – романтика и загадъчност

За тези, на които им липсва нежност, стила на Прованс ще бъде най-добрият вариант. Те са предимно в бeлите нюанси. При тях се прилага състаряване на дървото, постигнато изкуствено, което прави  външния вид на вратите загадъчни, а това се предава и на жилището.

Изборът на дизайн на интериорните врати не е лесен и изискава цялостен поглед върху цялото обзавеждане, цветове и декорация в жилището.