Идеи за реставрация на старите ни врати

Ретро модата се завръща

Във всички магазини за дрехи, обувки, бижута, мебели и др. са плъзнали отново вещите, които са се ползвали преди години от нашите предци. Когато майка Ви е изхвърлила дънките си от тинейджърските си години, надали си е помислила, че след 10-20 години те отново ще са модерни, но ето, че това е факт.

Сигурно сами знаете, че колкото и добре обзаведен да е един апартамент, ако вратите са стари и грозни, то цялостната му визия се губи.

Искате ли да спестите пари от закупуването на нови интериорни врати и в същото време домът Ви да изглежда модерно и стилно? Можете да го направите много лесно, като си изберете някой от вариантите за реставрация, които ще Ви споделим.

  • Първото нещо, което е важно да направите, за да може да реставрирате вратите си, е да премахнете боята от тях с фина шкурка. След като направите това, следва китосването с подходящ за дърво кит. С него ще запълните и ще загладите всички неравности по Вашата стара врата.

Варианти за реставрация на гладка и почистена от неравности врата:

  • Първият вариант е да се боядиса отново с боя. Много важно е за целта да се ползва валяк, за да може боята да се разнесе равномерно. Може да използвате всякакви бои и дори да си нарисувате нещо, което да придаде авангарден вид на новата Ви врата.
  • Вторият вариант за реставрация е да използвате състаряващи бои и лакове за дърво. Те ще придадат състаряващ вид на така или иначе старите Ви врати, но ще изглежда така сякаш по начало така са закупени. Определено ще оставят впечатлението, че са доста скъпи.

Как да промените изцяло визията на вратите Ви:

  • Ако Ви се намират парчета стар ламинат или каквито и да е дъски, можете да ги изрежете в различни форми. После да ги загладите с шкурка и да ги боядисате и залепите, като акцент върху вратата.

Повярвайте за минимални парични средства, ще постигнете страхотен ефект с още от свежите ни идеи за декорация на интериорни врати!