Различното учение Фън Шуй и вратите

От наименованието блиндирана врата, се разбира на първо място, че те е взломоустойчива. Основният елемент, по който се различават блиндираните входни врати е класът на взломоустойчивост.

Ще Ви дадем няколко предложения, според идеите на Фън Шуй. Той отдава значение на всички детайли свързани с различните блиндирани врати – формата, цвета и посоката на отваряне, която всъщност е предопределяща и съдбоносна за членовете на семейството.

Вратата и посоката

Ако вратата е с изглед на юг, то живеещите в тази къща ще имат развит социален живот, признати и търсени личности. Гледащата към изток врата, носи стабилност във финансово положение и благополучие, а тази на югозапад – обич и семейно щастие. Ако вратата е поставена в посока север, то живущите мога да се наслаждават на спокоен живот. Ако вратата е насочена към югоизток – в този дом амбицията и целеустремеността ще са водещи за домакините. Северозападът е посока, вещаеща лидерство, професионално израстване и уважение. В случаите, когато вратата гледа на североизток, семейството ще се радва на духовно израстване.

T 110 Sparta 03

Цветове на вратата

Цветовете на различните блиндирани врати и посоките на отваряне привличат определени сили, но за притока на енергия отговарят първите. Входната врата, сравнена с другите врати в дома, трябва да има по-големи размери. Това е правило наложено според Фън Шуй, касаещо енергията с положителен знак. Също се изисква да има достатъчно налично пространство пред и около входната врата. Има много и различни символики за вратите, произлизащи от различни истории. Вратата има скрит смисъл, тя е връзката на жилището с останалия свят и има отношение за хармонията в семейството.

Прагът също носи своето значение, той е преходът между външното и вътрешното. Заради особеното му значение, в Япония са го посипвали със сол, за да спира духовете. В Индия стопаните окачват на вратата лимон или люти чушки против уроки. В някои култури дори има обичай, да не се стъпва върху прага на вратата, а да се прескача. От нашите 5 интересни факта за входни врати, ще разберете и защо в Ирландия оцветяват различно входните си врати.