Втора входна врата

Входната врата трябва да е представителна за едно жилище, защото е първото нещо, което се вижда от всички. Изборът ѝ трябва да бъде прецизен и не трябва да се подценява.

Причини, които карат хората да си поставят втора входна врата

Доста често срещано е поставянето на две входни врати. Има няколко причини за това, с които ще Ви запознаем в тази статия.

  • Недостатъчна топлоизолация;

В много от жилищата има стари дървени или метални входни врати, които нямат изолация. За това често се налага поставянето на допълнителна врата, за да се увеличи топлоизлолацията.

  • Лоша звукоизолация;

Друга причина, особено за апартаменти и кооперации, където живеят голям брой хора е шума. Колкото и масивна и с голяма изолация да бъде една врата, шума се чува и това води до избора на втора входна врата.

  • Търсене на по-висока сигурност;

За всяка входна врата е от изключително важно значение сигурността и заключването. Ако едно жилище разполага с две врати и се охранява от СОТ, то това доста би забавило и затруднило недоброжелателите, които биха искали да влязат в дома Ви. Като за тази цел за препоръчване е алармата да се задейства още при отварянето на външната врата.

  • Стремеж за постигане на естетичен вид;

Много често клиентите желаят интериорните врати да са еднакви с входната. Дори и само по цвят, но това не винаги е възможно. Поставянето на интериорна врата като втора входна врата от вътрешната страна на жилището, би решило този проблем, така че домът Ви да изглежда естетически  добре и да е по Ваш вкус.

От друга страна много от домакинствата избират метална врата, използвайки я като втора. Приложението на металните врати не е само това, те се използват и за мазета, тавани и др.

​ Недостатъци на втора входна врата

Допълнителните врати имат и своите недостатъци:

  • Несъответствие в размерите;

Повечето врати се предлагат в стандартни размери, а строителните отвори на жилищата невинаги отговарят на тях и няма възможност да се коригира отвора при наличие на съществуваща врата, която трябва да бъде запазена.

  • Неудобство при използване;

Друг недостатък е това, че при отварянето на вратата навътре се губи част от площта. Освен за свое удобство всеки трябва да се замисли и за сигурността при избора на посока на отваряне на входна врата. Според строителният кодекс входните врати трябва да се отварят навън, за да бъде по-лесно излизането при извънредни ситуации. Наличието на две врати, би затруднило излизането в такива ситуации.

  • Недостатъчна дебелина на зида;

Също така, за да се монтира допълнителна врата е необходимо наличието на по-голям зид и когато няма такъв е необходимо допълнително да се изгражда.

Преди да предприемете покупка, трябва много внимателно да помислите за предимствата и недостатъците при две входни врати и дали, не е ли по-добра идея да си монтирате една, но качествена и отговаряща на всички Ваши очаквания.