Входни врати за апартаменти

Направете входа на дома си забележителен и приветлив като монтирате подходяща за Вашето жилище врата. Тя трябва да е красива и енергоспестяваща. Много от специализираните фирми предлагат входни врати от следните материали – метал, MDF, дърво, HDF. Колкото повече детайли има вратата и колкото по-голяма е като размер, толкова и цената ѝ е по-висока.

Класически дървени врати

Те се отличават със стил и красива визия. За предпочитане е да се монтират на закрито място, за да не се повреждат от атмосферните влияния. Най добре е да се използват по предназначение като входни врати за апартаменти и да не се излагат на пряка слънчева светлина.

Съвременното предлагане бележи развитие. Входните врати са с по-дебели панели, добре уплътнени, качествени остъкления и разнообразни дизайни. Така може да се открие перфектната врата за всеки дизайн. Предлаганата дървесина е предимно явор, дъб, ела, бор, махагон, тиково дърво и акация.

Влагата е най-големият враг на дървената врата. Тя причинява гниене. Водата прониква в свръзките, увеличава разстоянието между тях, а това позволява безпрепятствено преминаване на въздуха, така вратите стават енергийно неефективни. Дървените врати са най-скъпият вид врати. Още по-скъпо ще е, ако поръчате индивидуален модел.

Евтини блиндирани врати

Метални врати

Външните врати изработени от метал, имат конструкция, която позволява използването на изолационен материал във вътрешността на вратата. Така се достига по-висока ефективност при съхранението на температурата в жилищата. Целите врати са покрити с ламарина. Имат топло-нанесено покритие, което позволява постигането на желан цвят. Вътрешността на вратата намалява разходите за топлина и охлаждане на жилището.

Стоманените врати са приложими за всеки стил в интериорния дизайн. Вратата, изработена от качествена стомана може да се ползва цял живот, като поддръжката е минимална и няма опасност да претърпи деформация, както се получава с дървената врата.

Можем да отбележим и някои недостатъци: има вероятност да се образуват вдлъбнатини, боята е възможно да се олющи, а ако не се третират навреме драскотините, могат да ръждясат, но могат да се поправят. Как да възстановите входните си врати? – следвайте препоръките! Въпреки всичко, тава са най-надеждните врати. А относно цената, при всички случаи са по-евтини от дървените.

Врати от композитен материал

Това е най-новият материал за входни врати. Конструкцията на вратите е изработена от композитни материали, които са облечени с плоскости, направени от естествени материали, които имат повърхност, наподобяваща дърво. Имат гладка повърхност, което позволява да бъдат боядисани в желания от Вас цвят. Тези видове врати също имат изолация във вътрешността си. Те предполагат лесна поддръжка, не ръждясват, не се деформират и не се повреждат. Цените са различни, като те се формират от размерите и моделите, които сте си избрали.