Суеверия свързани с входните врати

Входната врата е тази, която би трябвало да изглежда приветливо и красиво, защото определено е първото и последното, което среща погледа Ви ежедневно. Мислейки за нова външна врата, е нужно да си осигурите защита и домашен уют, а и трябва да заложите на модел с подходящ дизайн.

Колкото и да не Ви се вярва, съществуват суеверия и за входните врати. Вероятно всеки е чувал поне едно от тях:

Негативни суеверия за входните врати

Може би, най-разпространеното от тях е това, че когато прекрачвате прага, излизайки, трябва да го направите с десния крак, ако искате да имате успех. По-суеверните сред Вас, обикновено опитват отново, връщайки се, ако случайно са объркали крака.

На нещастие е, ако се връщате обратно. Не е толкова страшно, ако сте пропуснали нещо важно да вземете от дома си, така че трябва да направите компромис. Но на излизане ще трябва да прекрачите прага с десния крак и в същото време да хвърлите щипка сол през дясното рамо, с дясната ръка.

Има хора, които вярват, че след като са левичари за тях важи обратното правило, но не са съвсем на прав път. Самото суеверие датира от времето на Инквизицията, когато за жалост всичко, което е извън нормата се определяло за вещерско. Левичарите са се считали за хора, извън общоприетата норма и били преследвани. Дясната страна се смятала за тази, от която извира силата и решителността.

T 904 1

Положителни суеверия

Невинаги всички се съобразяват с „правилото” за начина на излизане от дома. Ако нямате в себе си сол или няма откъде да вземете, можете просто да се завъртите три пъти около себе си. Трябва да го направите, следвайки обратната на часовника посока на движение. Това действие е символ за връщане на действието и времето назад.

Ако имате важен личен или служебен ангажимент и желаете денят Ви да бъде изпълнен с благополучие и късмет, освен поверието за излизане с десен крак е добре да вземете малко захар със себе си. Най-подходящо е джоб на дреха или чанта, която ще носите през деня.

Още щом преминете през вратата на някой чужд дом или офис, имайки захар в джоба, Вие приветствате добрите сили. Показвате, че отивате с добри намерения. Думите, които ще си размените със събеседника си, в процеса на разговора, ще бъдат „сладки”. Затова има неписано правило, когато посещавате приятели, да не ходите с празни ръце, защото това е символ на незаинтересованост от срещата. Нещо сладко, макар и малко, би оказало положително влияние върху разговора и гостуването Ви.

Ако сте от любознателните личности със сигурност ще се впечатлите и от 10 интересни факта за вратите, които сме селектирали. Така, че останете с нас!