Какво да изберете – втора входна врата или само една, но масивна

Свидетели сме на идеята, че когато желаете да си закупите нова врата се замисляте, дали да оставите старата и да сложите друга – като втора входна врата. Доста клиенти живеещи в по-стари жилищни сгради имат дървени врати и не искат да ги махат, за да сложат на тяхно място нова, макар и тя да е блиндирана и сто пъти по-сигурна. Опасенията от къртене и демонтаж на старата са заложени в мисленето на повечето от нас и това е много грешно, поради факта, че избягваме каквато и да е допълнителна работа и евентуални усложнения и искаме всичко да стане бързо, без изхабяване на ресурси като време и пари.

Варианти при избор на входни врати

Единият е да закупите врата, която да е с малка каса – 5-7 см и да я поставите от страната, от която имате останал свободен зид. В този случай, ще се наложи изрязване на старата каса, за да се освободи пространство. На него ще бъде поставена новата врата като втора входна. Правейки този избор повечето от нас са на мнение, че именно това е по-добра изолация на дома и придава по-голяма сигурност. В някои случаи – да, но в други е заблуда и неудобство. Тъй като трябва да имате достатъчно пространство за отваряне не само на едната врата, а на двете.

141 5 Y1

Изолацията не става по-добра в този случай, тъй като най-вероятно старата дървена врата е с дебелина около 4 см и няма изолация за разлика от специалните материали, използвани в масивните блиндирани врати.

По-добрият вариант е да махнете старата врата и на нейно място да си закупите една масивна блиндирана врата. Защо да изберете блиндирана врата – отговорите са много! Дебелина 7-9 см на крилото, което да бъде запълнено с качествена изолация. С нея се предлагат вратите от по-висок клас в момента. Можете да избирате между такива с изолационен материал тип пчелна пита, минерална вата или полистирен.

Като цени са близки, затова не правете компромиси! Изолирайте добре дома си от студ, шум и нежелани посетители.