Съвети за купуване на входна врата

Входната врата представлява много повече от просто средство за достъп до дома. Не е тайна, че на предния вход на дома Ви се отдава най-голямо внимание, входната врата също така, в голям аспект определя и цената на жилището на пазара. Ето, какво предлагаме да обмислите, когато решите да закупите входна врата.

Онлайн пазаруване

Без значение, дали пазарувате онлайн или в магазин, Вие ще спестите време, като направите някои онлайн проучвания и поне посетите магазин, за да видите наистина какво купувате. Сайтовете на търговците описват материали и предлагат каталози и могат да Ви помогнат да намерите близко до Вас реномиран шоурум. И дори да не видите точната врата, която искате, подобен модел може да Ви даде добра идея за конструирането и финализирането на Вашия дизайн.

Входна врата T902 D

Енергийна ефективност

Вратите от метал или мдф панели обикновено имат много по-добра изолация от дървените врати. Най-често те са с пълнеж от полистирен, минрална вата или пчелна пита, които задържат шума и топлината. Но може да не спестите толкова, колкото си мислите, понеже вратите са само малка част от площта на една къща и обикновено не позволяват значителни количества топъл въздух да избяга. Нещо повече, топлината обикновено се губи от изтичането на въздух около вратата, а не през самата врата. Така, че вижте какви уплътения се предлагат с входната врата, но не е за пренебрегване и наличието на праг.

Монтаж

Входните врати се произвеждат по стандартни размери. Изборът на по-голяма врата или добавянето на странични стъкла или орнаменти означава, че трябва да разширите отвора си, което е допълнителна работа и най-добре е да я оставите на изпълнителя. Търговците обикновено предлагат монтажни услуги. Освен ако не сте опитен дърводелец, препоръчваме да наемете монтажна група, за да монтира врата от същия размер. Имаме за Вас подбрани съвети за монтиране на блиндирани врати.

Пазете себе си и вашето семейство

Необходимо е вратата да има качествени заключващи механизми, за да се възпират кражбите и домашните инвазии. Много от крадците се опитват да разбият ключалките, за да влязат и тук на помощ идват бронировките на патроните.

141 5 Y1

Видове входни врати

Големите производители предлагат широка гама от врати, изработени от различни материали. Ето, видовете материали за врати, които трябва да разгледате.

  • Метални врати – Този тип врати възлиза на около половината от предлаганите на пазара. Те са сравнително евтини и могат да предложат стабилност и устойчивост на атмосферни влияния. Металните врати изискват малко поддръжка и са енергийно ефективни.
  • МДФ блиндирани врати – Осигуряват визия от висок клас, която другите врати, например, металните, само се опитват да имитират. Те са относително скъпи и изискват редовно поддържане и смазване, за да функционират продължително време.

Характеристики на входните врати

Производителите предлагат десетки дизайни. Колкото един дизайн е по-сложен, толкова по-скъпа ще е вратата.

Това са характеристиките на вратите, които трябва да се вземат под внимание при избора и купуването на входна врата.