Правите ли грешката да не премахнете старите си метални каси

Една от най-често срещаните грешки, които хората правят при смяна на старите си врати с нови, е да не премахват металните им каси. Независимо дали говорим за входна или интериорна врата. Ще Ви дадем двете най-основателни причини да не запазвате металните си каси, а да ги отстраните!

Обикновено металните каси могат да се срещнат в старите панелни жилища. При тях още при построяването на сградата касите на вратите са излети директно в панелите. Това ги прави много по-трудни за премахване. Така поставени тези каси, създават усещане в хората, че са по-стабилни и здрави и не си заслужава да се отстраняват, но това не е точно така!

Защо да премахнете старите метални каси?

Премахването на такава каса на входната врата, води до много труд, прах и мръсотия, но пък крайният резултат ще си заслужава и сега сами ще се убедите в това:

T 712 C 03

  1. Първата основателна причина е неизбежното стесняване на светлия отвор. Ако тръгнем да монтираме нова врата, върху старата метална каса, не само че ще стесним отвора си с повече от 10 см. в ширина и с около 5 см. във височина. Рискуваме и новата каса да не покрие изцяло старата метална каса. Това означава, че ще се вижда част от металните первази, което е неприятно и неестетично. Стесняването на отвора ще доведе до бъдещи проблеми при внасяне и изнасяне на мебели или други по-големи вещи.
  2. Втората причина е, че повечето врати, които се предлагат на пазара са със стандартни размери. Обикновено не могат да бъдат монтирани на старите каси, защото отворът не го позволява, особено що се касае до входните врати. Следователно трябва да преминете към вариант на поръчкова врата, което не само ще оскъпи вратата, а и ще удължи срока за доставка и монтаж.

Най-добрият съвет, който може да Ви дадем е задължително да премахнете старите си метални каси. Най-добре е още при първият основен ремонт, който правите на жилището си! Ако Вие нямате тази възможност може да се обърнете към фирми предоставящи тази услуга. По-този начин ще си спестите много главоболия в бъдеще.

Може да прочете още за входните врати за панелните жилища, за да добиете още по-голяма информация, когато сте изправени пред дилемата за външна врата.