Каква входна врата да изберем за нашия апартамент или къща?

Вратата е изключително важна за апартамента или къщата. Тя е Вашата предпазна защитна преграда от заобикалящия Ви свят. Затова, когато тръгнете да избирате врата, тя е нужно да покрива Вашите критерии, които е добре да са високи. Така или иначе, входна врата не се купува и сменя всеки ден.

За една входна врата е много важна изолацията, както и начините и броят на заключващите механизми. Вътрешният пълнеж определя, колко добре ще бъдете изолирани, както от страничните шумове, било то извън дома или отвътре, така и от външните разлики в температурата през зимните и летните месеци. Точно затова Ви съветваме да предвидите капитал, макар и по-висок, но да сте убедени в това, което закупувате, защото в крайна сметка, това ще опази Вашия дом на всякакво ниво.

Видове входни врати

Различните модели на входните врати се отличават по характеристиките си и има варианти, както за за апартаменти, така и за къщи.

Според изолацията

  • С минерална вата;
  • С пяна от полиуретан;
  • С полипропилен;
  • С полистерен;
  • С конструкция -„пчелна пита”.

Някои от изолациите имат по-висок клас, което ще Ви достави предпазване в по-голяма степен, от шума и външната температурата. Добре е да се поинтересувате преди да тръгнете уверено из специализираните магазини.

Ако търсите по-специфична врата за мазе или гараж, тогава Ви препоръчваме да погледнете към тези с подходящо покритие, съответно и с доста по-стабилна изолация, защото разликата в температурата вътре-вън, ще окаже голямо влияние. Отделно можете да обърнете внимание и на пожароустойчивите варианти, които са в отделна специализирана категория.

141 5 Y1

За входна врата на къща Ви препоръчваме врата с УВ защита на покритието си, за да може да не се раздува или обезцветява. Тези характеристики на повърхността, ще предпази Вашата врата от изменения във времето.

Когато избирате врата за преход, било то към мазе или гараж, е добре да си закупите метална врата, защото в такива помещения обикновено има доста влага, а и разликата в температурата също присъства.

Според сигурността и защитата

Повечето от потребителите предпочитат нещо евтино и изгодно, но понякога е по-добре да си купите нещо по-сигурно и надеждно. Заключващата система не е на последно място. Напоследък хората се спират на блиндирани врати с няколко точково заключване, за по-голяма сигурност. Опитите за проникване в домовете не са рядкост. Инвестицията в сигурна външна врата е най-удачното решение, което можете да предприемете. Затова Ви препоръчваме да гледате първо изолацията на моделите, които са Ви харесали, но се съсредоточете и върху заключващата система, защото тя е от голяма важност. Сигурността на блиндираните врати е на много високо ниво, така че нашата препоръка е за тях.