Как да изберем входна врата?

При ремонта на всяко жилище идва и моментът за входната врата. Изборът е труден, защото има много модели, различни цветове и шарки. Затова трябва това решение да е съобразено с много и различни аспекти. Всеки желае да получи резултат, който да покрие всички негови предпочитания, защото входната врата ще е тази, която ще е ежедневно пред очите му години наред.

Първите неща, над които да помислите са материалът, цветът и пълнежът на вратата. Предлагат се в стандартен размер, но има модели, които могат да се поръчат в различен от установеният размер. Това е предимство, защото не всеки има стандартен размер отвор. В строителството днес сме свидетели на все по-разчупени дизайнерски форми.

Външна защита и сигурност

Съществуват модели външни врати, които могат да се похвалят с UV защита в покритието си. Те са много търсени и подходящи за къщи, които нямат навес и ще са безпрепятствено изложени на слънце. Така че преценете потребността от такова качество в характеристиката на избраната врата.

На следващо място при избора трябва да се информирате за механизмите на ключалките. Винаги, когато има възможност е хубаво да се спирате на повече възможности на заключване, понеже това повишава значително защитата на жилището Ви. Ще се увеличи и времето за реакция при евентуален взлом и ще се затрудни крадците максимално.

Входна врата за дома

Също така, има изключително красиви модели врати, в чийто комплект влиза метален праг. Благодарение на него няма да се налага да изграждате нов. Прагът е неделима част от вратата и свързан с цялостната ѝ конструкция. Серията, към която спадат металните входни врати, не е за пренебрегване, защото те определено вече са напреднали във всяка една сфера на производството си и доставят качество на по-достъпна цена.

Конструкция на вратата

В сърцевината на крилото има конструкция, наподобяваща пчелна пита, което изключително помага да се намали шума. Така няма да чувате нито външните звуци, нито ще притеснявате околните хора. Цветът също е много важен – все пак, не бива да е несъответстващ на вътрешни врати. Имат два ключа, с които се заработва долната брава при монтажа, а след него се използват вече останалите и когато веднъж се отключи с тях, първите два вече не могат да я заключват. Има модели с една и с две заключващи системи, някои от крилата са с дебелина 5 см, а други са с 7 см. Всеки модел си върви с определени за него дръжки и се предлага в цвета и фрезовката, с която е.

Поради една или друга причина, най-често финансова, някои хора си позволяват да монтират интериорна врата за външно ползване. Убедете се, че това не е правилно – с основните разлики между интериорни и входни врати и не правете тази грешка!