Звукоизолация – зад затворени врати

Избирайки правилната врата, можете бързо да дадете на интериора на помещението спокойствието, да създадете подходяща атмосфера и да определите количеството на шум което за Вас е допустимо да поемате.

Има и скрити ползи, които трябва да обмислите във връзка с избора на интериорни врати. Изборът на врати със звукова редукция може да направи голяма и достъпна разлика в ежедневието ви. Може да намали умората Ви, да ви направи много по-енергични и усмихнати. Добрия сън е в основата на всичко това а именно за него може да се погрижи само една добре подбрана врата с добра изолация.

Вътрешната изолация е най-важният фактор, благодарение на който можем да гарантиране спокойствието на семейството си. Вратите могат да бъдат с различни пълнежи като пчелна пита, масив, полистирен, минерална вата, картон и т.н. Ако търсим входна врата минералната вата е най-правилният избор.

Съвети за интериорни врати

Спете добре по време на тихи нощи

Всички сме били разочаровани и безсънни през цялото време, с възглавницата над ушите си. Независимо дали те са равносилни на съседи, късни телефонни разговори на тийнейджъри или просто телевизия в стаята до нас, принудени да слушат, наистина може да ни изнерви.

Ако сте решили да празнувате шумно вашият рожден ден или празник, изолацията на вратите би ви спестила много главоболия.

Звукоизолираните врати не могат да премахнат всички проблеми, но могат да намалят шума и да позволят по-добър сън. Чрез филтриране на нежелани звуци повишавате енергийните нива и общото благосъстояние на цялото семейство.

Намаляване на звука с двете врати и рамки

Ако обмисляте смяна на вратите – и смущаващият шум е проблем във вашия дом – може да е добра идея да инсталирате врати със звукоизолиращи функции. Тези врати имат солидна сърцевина и се предлагат опции под формата на рамки с уплътнителни ленти за допълнително намаляване на звуците от една стая в друга. Колкото по масивна е вратата, толкова по стабилна и изолирана би била.