Подобрете вашия интериор с нови врати!

Повечето хора са наясно, че когато закупуват къща, те ще искат да правят подобрения през годините, за да направят дома си отразяващ техния личен стил на дизайн и нужди. До известна степен можете да промените стила на вашия дом с нови бои, мебели и подове. Но такова решение е по-скоро козметично, отколкото функционално. Новите интериорни врати, от друга страна не само променят усещането за дизайн на вашия дом, но и осигуряват практически предимства за това ежедневно живеене в къщата. Подходящата вътрешна врата може да направи много за една стая във вашия дом. Така че е важно да се избере мъдро, когато стане въпрос за избор на правилните врати за вашия дом.

1. Дизайн

В някои къщи, особено в по-старите жилища, които може би вече са ремонтирани през годините, вътрешните врати не съвпадат, най-често заради „развинтеното въображение” на старите обитатели. Възможно е предишен собственик да е планирал да сменя всички врати с времето, но никога не е завършил този проект или счупената врата е трябвало да бъде подменена, или собственикът просто е предпочитал дизайн с различни теми и цветове във всяка стая, като си е мислел, че така изразява своята „индивидуалност”.

Смяната на всички врати наведнъж е начин да се реши такъв проблем. Отново не е задължително навсякъде да бъдат еднакви, както все по-често ставаме свидетели! Например, ако искате френски врати, водещи към трапезарията, плътна врата между килера и кухнята или врати с плъзгащ се механизъм за хола, не се притеснявайте, няма да изглежда странно.

Gradde Simpel SchwedischeEsche 1

2. Персонализиран стил и тема

Нови интериорни врати могат да отразят дадена тема във вашия дом. В зависимост от вашия личен стил и стила на мъжа ви, има различни опции, за да добавите свой собствен допир. Някои хора предпочитат обикновен стил с доста изчистени врати и обвивки, а други завъртулки, фризовки и всички типично бохемски визии. Като вземете под внимание вашия личен стил и този на половинката ви, на която ѝ е писнало да се занимава с вашите капризи, ще сте доволни от финалния резултат и ще предпочетете най-добрите врати за вашия дом.

3. Енергийната ефективност

Хората често пренебрегват как новите врати могат да добавят енергийна ефективност към жилището по два начина. Първата е, че използването на плътни врати образува по добро уплътнение с пода. Да, това е съветът даван от почти всеки ваш познат, който естествено разбира от всичко, но разбира се това не е така. Всяка врата, без значение дали е със стъкло, фрезован панел или изцяло плътна, се уплътнява по един и същ начин! Като независимо от модела може да се използва за затваряне на помещения, които също не се използват редовно. ВСИЧКИ модели са идеални за стаи за гости, бонус стаи или мазета, които се използват само когато забавлявате компания.

Друго средство за енергийна ефективност е да се остави разстояние между два и три инча между дъното на вратата и пода за спалните и баните. Разликата не отнема необходимото лично пространство, когато вратата е затворена, но позволява въздушен поток, за да може вашата система за ОВК да работи ефективно. Системата набира популярност сред дизайнери и архитекти като съвременно екологично енергийно решение, ако се използва заедно с други енергоспестяващи функции в сградата.

Избор на интериорна врата

4. Поверителност и сигурност

За някои стаи използването на дънната система може да не отговаря на вашите нужди. Твърдата врата, която достига до пода, може да намали шума и да придаде по-добро чувство за уединение. В спалните и баните обикновено се използват плътни вътрешни врати. Твърдите интериорни врати също могат да добавят, както уединение, така и сигурност чрез по-съществено заключване. Такава концепция е особено важна, ако имате съквартиранти. Но може да ви помогне и ако имате ценности или колекции, в които не искате да влизат децата ви и техните връстници.

Въпреки, че подмяната на интериорните ви врати може да не изглежда като важен аспект на ремонта на дома, има много предимства с практични ежедневни приложения. Да не говорим, че „актуализираните” врати добавят стойност към къщата!