Правите ли грешката да не премахнете старите си метални каси?

Една от най-често срещаните грешки, които хората правят при смяна на старите си врати с нови, е да не премахват старите метални каси. Независимо дали говорим за входна или интериорна врата. Ще ви дадем двете най-основателни причини да не запазвате металните си каси, а да ги отстраните!

Обикновено металните каси могат да се срещнат в старите панелни жилища. При тях още при построяването на сградата касите на вратите са излети директно в панелите. Това ги прави много по-трудни за премахване. Така поставени тези каси, създават усещане в хората, че са по-стабилни и здрави и не си заслужава да се отстраняват, но това не е точно така!

Премахването на такава каса на входната врата, води до много труд, прах и мръсотия, но пък крайният резултат ще си заслужава и сега сами ще се убедите в това:

T 712 C 03

  1. Първата основателна причина е неизбежното стесняване на светлия отвор. Ако тръгнем да монтираме нова врата, върху старата метална каса, не само че ще стесним отвора си с повече от 10см. в ширина и с около 5см. във височина. Рискуваме и новата каса да не покрие изцяло старата метална каса. Това означава че ще се вижда част от металните первази, което е неприятно и не естетично. Стесняване на отвора ще доведе до бъдещи проблеми при внасяне и изнасяне на мебели или други по-големи вещи.
  2. Втората причина е, че повечето врати, които се предлагат на пазара са със стандартни размери. Обикновено не могат да бъдат монтирани в старите каси, защото отвора не го позволява, особено що се касае до входните врати. Следователно трябва да преминете към вариант на поръчкова врата, което не само ще оскъпи вратат. Това и ще удължи срока за доставка и монтаж.

Най-добрия съвет, който може да ви дадем е задължително да премахнете старите си метални каси. Най-добре е още при първия основен ремонт, който правите на жилището си! Ако вие нямате тази възможност, може да се обърнете към фирми предоставящи тази услуга. По-този начин ще си спестите много главоболия в бъдеще.

Може да прочете още за входните врати в предишната статия: Какво да изберете – поставяне на втора входна врата или само една, но масивна?