Какво да правим ако вратата ни е с надстройка?

Едно от основните строителства в големите градове са панелни жилища (или така наречените разговорно „панелки”). Всички тези апартаменти са строени по стандарт и на много от тях има врата с надстройка (в горната си част има прозорец). При строенето на тези жилища преди 30-40 години е имало критерии относно „нивото на осветеност” на стаята и затова се поставяли тези прозорчета. В днешно време, обаче, те са доста демоде, и все по-често клиентите се озовават в задънена улица. Ако и Вие сте в същото положение, не се притеснявайте – сега ще Ви дадем няколко съвета, какво можете да направите с въпросната врата – така, че да я освежите или подмените.

Ако решите са освежите вратата – това може да се направи по-няколко начина

  • Ако вратата ви позволява един прекрасен начин да я промените до неузнаваемост е да я пребоядисате. Това не е много трудно, но определено отнема не малко време. Първо трябва да се премахне съществуващото покритие с помощта на шкурка. И след това много внимателно да се нанесе боята. Трябва да сте много внимателни, защото може да смените и цвета на стените около вратата, или да оставите нежелани петна по настилката си.
  • Другият малко  „по-чист ” вариант е да се залепи фолио, което в момента се предлага в страшно много цветове. Може да избирате от едноцветни такива или например да поискате да има някакъв дървесен детайл , който много добре да подхожда на мебелите Ви например.
folio darvo

Ако решите да подмените врата – тук също съществуват няколко опции

  • Едно от най-трудните неща е да намерите качествена врата с надстройка на разумна цена. Тъй като изборът не е много голям, доста често цените на такива врати са доста по-високи. Но тук прозорецът си остава и ще напомня стилът на отминалото време, от който много хора се стремят да избягат.
  • Едно от най-често срещаните решения при такива ситуации – е да се премахне това стъкло и отворът да се подготви за най-обикновена врата, при която имаме много голям избор. Затварянето на това пространство ще премахне светлината, която някога е идвала от коридорът Ви, но и ще изолира много по-добре помещението.