Интериорни врати – главни тенденции и правила при избор

Всички знаем за това, че първостепенна грижа в процес на ремонт в дома или апартамента да обърнем внимание даже на най-незначителният детайл. Всичко се получава като верижна реакция, защото ни е необходимо да създадем от съществуващите вече компоненти такъв ансамбъл, който да успее да се хармонизира според нашите виждания и представи. И интериорните врати в този случай не са за подценяване. Те изпълняват не само практична функция, разделяйки между себе си всички стаи в помещения, но и често могат да бъдат върха на вашият интериор. Най-вероятно сте чули и видяли, че в 21 век и по-точно сегашните години, в които живеем производителите изкарват на показ толкова голям набор на продукции от този тип, че сравнително бързо ще забележите модел по вашият стандарт и портфейл. Обаче изобилието от размери, материали и форми могат да объркат покупателя. Затова преди да направите покупката е важно да определите външният вид, изделието и неговите характеристики. Именно за това ще говорим по-надолу.


Врати за баня

Избираме интериорни врати в зависимост от техните форми и размери.

Главната роля като етап, от който си заслужава да започнем подбора на интериорните врати е взимането внимателно на отворите, където ще бъдат поставени. В случай, че изборът на неподходящ размер врата ще бъде голяма минус и разход. Разбира се в много жилищни помещения светлите отвори имат стандартни размери. Често тяхната ширина е 60, 70 или 80 сантиметра. Ако вратите Ви се окажат с габаритни размери се консултирайте със специалист. Иначе ще се наложи да правите индивидуална поръчка, която ще Ви струва много време и средства. Разбира се има и преимущества в този вид поръчки. Затова вие трябва да решите дали да се обърнете към някой магазин или да се насочите към индивидуална изработка.

Изобр на врата спрямо височина

Колкото до височината им, то в последните години тази величина се измени. Не толкова отдавна тя съставляваше не повече от два метра, но с появата на новото строителство и тягата към по-оригинален дизайн у собствениците на вили, все по-често в каталозите на стоките можем да видим конструкции, които имат повече от два метра височина. Нещо допълнително, че съвременните дизайнери съветват да се поставят именно високи врати. Тази височина помага визуално да се увеличи тавана в стаята и прави помещението по-просторно. Всички потребители предпочитат да се обърнат към специализирани магазини като нас – Врати София, а не към индивидуални производители. Този подход помага на семействата да спестят време и средства, затова е все по-често употребяван и правилен.