10 причини да боядисате интериорните си врати черни

Черните врати не са чак толкова радикален избор, но резултатите могат да бъдат трансформиращи. Обърнете внимание на снимките, които следват и вижте дали няма да Ви завладеят.

Класа

Те носят класа. Нека изложим очевидното от самото начало – черните интериорни врати са елегантни. Бяла врата би изглеждала очарователно на тази стая, но малко черна боя и получавате незабавна изтънченост. Начинът, по който черната врата е обградена от черните стени на преден план ни води до причина номер 2…

Подчертаване на други акценти в помещението

Те са прекрасни за подчертаване на други черни акценти в стаята. Ако има други черни елементи, черната врата ще повтори цвета и ще направи пространството по-сплотено. Начинът, по който тези врати отразяват цвета на рамката на леглото в тази стая придава на пространството богато, мъжко чувство. Обърнете внимание как във всички тези примери корпусът на вратата е оставен бял.

Черните врати прикриват недостатъци

Те са подходящи да направят така, че някои неща да изчезнат. Имаш ли врата, която искаш да омаловажиш? Черното е страхотно при прикриване на недостатъци, така че да не ги забелязвате.

Вписват се добре в интериора

Те очертават добре гледки. Точно, както едно произведение на изкуството изглежда по-добре, ако е рамкирано, погледът се засилва, ако има нещо на преден план, което да го изключи. Тези черни френски врати правят зеленината отвън да изпъква. Не е необходимо и изгледът да е отвън.

Прикриват празни пространства

Те са добри за запълване на празни пространства. Ако имате голяма камина, която не е запалена 99,9% от времето, и тъмна картина или плосък телевизор над нея, черната врата ще помогне за смекчаване на въздействието на тези големи, черни кухини, така че те не изглеждат толкова забележими в стаята. Тази стая изглежда добре, но когато телевизорът е изключен, има голяма черна дупка в сравнително малко пространство. Черната врата балансира празнотата, така че празният екран не е единственото тъмно пространство в стаята.

Лесна поддръжка

По тях не остават мръсни пръстови отпечатъци. Колко пъти се е налагало да почиствате тъмните петна около дръжката? Черните врати няма да отблъснат мръсотия, но поне няма да я покажат толкова лесно.

почистване на интериорни врати

Очертават пространство

Те маркират дестинация. Тази черна врата е като препинателен знак в края на изречението – маркира края на дългия коридор и осигурява ясна цел.

Вратите и пространството

Те изглеждат страхотно с тъмни подове. Белите врати щяха да са добре в това пространство. Но начинът, по който черните врати разширяват това странно и създават драматично настроение. Те изпращат и фино послание, което предполага, че пространствата отвъд са специални. Това би било чудесен начин да се предпазите от любопитни очи, ако няма ясна разлика между публични и частни зони във вашия дом.

Черните врати и стените

Те добавят блясък на стаите. Използвайте сатенен финиш за минимален блясък.

Роля на вратите при големина на помещенията

Те ​​правят тавана да изглежда по-висок. Контрастът привлича погледа, така че една тясна черна врата привлича погледа нагоре, правейки ниския таван по-висок. Това прави черните врати особено полезни в мазета или други ниски тавани.