Време е за нови интериорни врати

Във всеки апартамент, във всяка къща идва момент, в който трябва да се мисли за ремонт. Дали ще бъде всяка стая поотделно, основен ремонт или нещо малко, накрая се стига и до вратите. Факт е, че врати не се сменят често. Имайки предвид това, трябва да обмислим много добре кога да направим смяната и не на последно място, с какви врати ще ги заменим.

Как да изберем интериорни врати

Важно е на първо място да изберем врата, която да пасне на нашият отвор или в противен случай, да си го оформим, за да може да я поставим правилно. Ако можем да си я поставим сами – тогава супер! Ако не можем, имаме два варианта. Да потърсим майстори, които могат да поставят интериорни врати или да ни ги монтира фирмата, от която ги закупуваме.

Ако изберем вариант две, обикновено изпращат и размерчик, който да измери отвора и да даде препоръка. След като имаме представа какви са размерите ни, следва да си изберем модел за вратите, който да пасне. Тук трябва да вземем предвид още няколко фактора, за да бъде избора ни възможно най-правилен. В зависимост от това за какво помещение ще бъде (например спалня, баня, хол, кухня и т.н.), трябва да си изберем врата със стъкло или плътна.

Много е важна структурата – дали е здрава, подсилена и с какъв пълнеж за шумо и топлоизолация е вратата. Например, пчелната пита е много добър шумоизолатор, заради многото си стени, които обират вибрациите. Някои интериорни врати се предлагат и с PCV език, който е по-безшумен при удрянето си в насрещника. Друго, на което трябва да обърнем повече внимание е не само какъв е цвета, но и точно какъв нюанс е, тъй като много производители имат цвят със същото наименование, но нюанса е различен. След като имаме готови размери, готов отвор и знаем каква врата искаме, остава само да направим поръчката.