Стъклени врати- иновативност и оригиналност

Искате нещо различно, модерно и оригинално за своя дом или офис? Омръзнало Ви е да гледате старите и обикновени врати? Придайте свежест и иновативност на всяко помещение, с голямото разнообразие от стъклени интериорни врати. Те са все по-търсени и изместват стандартните модели от дърво. Създават повече елегантност и изтънченост на всяка една сграда или помещение, поради големия избор, който предлагат.

Дизайн на стъклените врати

Вратите от стъкло са част от съвременните тенденции при интериорните врати. Стъклените крила привличат с различни цветове, гравюри, форми, принтове дори с 3D ефекти. Богатият им избор на варианти е от значителна помощ и задоволява нуждите и очакванията на всеки. За изработката им се прилагат иновативни техники, благодарение на които се получават здрави и красиви врати.

Стъклото, от което се изработват стъклените интериорни врати е най-често с дебелина 8 мм и е закалено. То може да бъде матово, ламинирано, прозрачно, комбинирано в различни шарки и цветно.

Процес на изработка на стъклото

  • Закаляване;

Процесът наречен закаляване, всъщност придава здравина при различни промени в температурата, а при удар и евентуално счупване, парчетата не са остри и опасни, което намалява вероятността от порязване.

  • Ламиниране;

Ламинирането представлява изграждане на междинен слой от нетъкан текстил или фолио в различен цвят, който запазва устойчивостта на стъклото и към които се придържат счупените частици при евентуален сблъсък.

  • Матиране;

Процесът матиране, включва прилагането на интересни шаблони в различни форми и се матират откритите части на стъклото, чрез пясъкоструйка.

  • Гравиране;

Гравирането може да е матирано, прозрачно, полирано или неполирано, като може да бъде в различни шарки.

За къде са подходящи стъклените врати

Интериорните стъклени врати са популярни за офиси, салони, бизнес сгради, а напоследък и в домовете. Те се поставят в баня, трапезария, всекидневна или хол. Предимството при тях е, че лесно се почистват и не е проблем да се мокрят, а и придават нова визия и уникален дизайн, създавайки лукс и оригиналност във всеки офис или дом.