Съвети за интериорни врати

Сега Ви се налага смяна на вратите в дома и е добре да обърнете внимание на няколко детайли, като фирмата, от която смятате да си поръчате, цени, срокове доставка и монтиране. Първо проучете внимателно фирмата, от която смятате да поръчате материалите и какви точно са те. Дали, предлагат услугата монтаж, демонтаж и предварително взимане на размерите. Трябва да сте сигурни, че отворите ще бъдат предварително измерени от специалист, който ще Ви даде точния размер.

Ако и Вие имате знанията да си вземете точни размери, можете да не използвате тази услуга. След като имате вече точните мерки на Вашите интериорни врати, избрали сте си и моделите за конкретните помещение, вече може да запитате за изготвянето на конкретна оферта. Затова от фирмата, изпълняваща Вашата поръчка, искайте да получите точна цена на вратите, монтажа и за всички допълнителни услуги и в какъв срок ще бъде изпълнена поръчката. Добре е също да попитате, от какъв материал са направени вратите, както споменахме по-горе.

Избор на интериорна врата

Материали на изработка на вратата

Материалите могат да бъдат – ПДЧ, МДФ, HDF, алуминиеви или от дърво. Също така, проучете какво покритие са вратите, дали е ламинатно, PVC или декоративни частици, наподобяващи естествен фурнир на дървото. Ако предпочитате в стаята да влиза повече светлина, дори през зимата, е добре да си изберете модел с стъкло. Моделите, които имат изцяло изчистена форма, могат да имат фриз, който създава елегантна линия на вратата. Фрезованите форми могат да бъдат различни.

Съчетание на интериорните врати с дома

В зависимост от цветовата гама има възможност да изберете разцветка, която да се съчетае добре с останалата част от обзавеждането. Добре е да съществува контраст между подовата настилка и цветът на вратата. Затова е добре всеки един от Вас да е наясно, какъв вид врата да си монтира в своя дом. След като вече всичко сте си изяснили на спокойствие може да преминете и към закупуването им.