Подобрете интериора с нови врати!

Повечето хора са наясно, че когато закупуват къща, те ще искат да правят подобрения през годините, за да направят дома си отразяващ техният личен стил и нужди. До известна степен можете да промените стила на Вашия дом с нови бои, мебели и подове. Но такова решение е по-скоро козметично, отколкото функционално. Новите интериорни врати, от друга страна, не само променят усещането за дизайн на Вашия дом, но и осигуряват практически предимства при ежедневно живеене в къщата. Подходящата вътрешна врата може да направи много за една стая във Вашия дом. Така че е важно да се избира мъдро, когато става въпрос за избор на правилните врати в жилището.

1. Дизайн

В някои къщи, особено в по-старите жилища, които може би, вече са ремонтирани през годините, вътрешните врати не съвпадат, най-често заради това, че старите обитатели не са имали голям избор от възможности. Можем да допуснем, че предишният собственик е планирал да сменя всички врати, но с времето никога не е завършил този проект или пък счупената врата не го е дразнила толкова.  Обитателите преди Вас може и да са предпочитали дизайн с различни теми и цветове във всяка стая, като са си мислели, че така изразяват своята индивидуалност.

Смяната на всички врати наведнъж е начин да се реши такъв проблем. Отново не е задължително навсякъде да бъдат еднакви, както все по-често ставаме свидетели! Например, ако искате френски врати, водещи към трапезарията, плътна врата между килера и кухнята или врати с плъзгащ се механизъм за хола, не се притеснявайте, няма да изглежда странно.

Gradde Simpel SchwedischeEsche 1

2. Персонализиран стил и тема

Нови интериорни врати могат да отразят дадена тема във Вашия дом. В зависимост от личния стил, има различни опции, за да добавите свой собствен почерк. Някои хора предпочитат обикновен стил с доста изчистени врати със семпли покрития, а други наблягат на силно изразени фризовки, носещи духа на бохемския стил. Като вземете под внимание Вашия личен стил и този на най-близките Ви хора, ще сте доволни от финалния резултат и ще предпочетете най-добрите врати за Вашия дом. Проучете и как да избирате интериорни врати, според характера на помещението. Това несъмнено има голямо значение!

3. Енергийната ефективност

Хората често пренебрегват как новите врати могат да добавят енергийна ефективност към жилището. Често срещано е използването на плътни врати, които да образуват по-добро уплътнение с пода. Да, това е съветът даван от почти всеки Ваш познат, който естествено разбира от всичко, но разбира се, това не е напълно вярно. Всяка врата, без значение, дали е със стъкло, фрезован панел или изцяло плътна, уплътнява по един и същ начин, стига да е монтирана правилно и има нужните уплътнение. Но тук има важна подробност – вътрешната изолация, която е вградена в крилото, а нейната главна роля е да задържа топлия въздух в дома.

Друго средство за енергийна ефективност е да се остави разстояние от няколко милиметра между долната част на вратата и пода за спалните и баните. Разликата не отнема от необходимото лично пространство, когато вратата е затворена, но позволява загуба на минимален въздушен поток. Така Вашата система, осигуряваща топлиния поток в жилището ще работи ефективно. Системата набира популярност сред дизайнери и архитекти, като съвременно екологично енергийно решение, ако се използва заедно с други енергоспестяващи функции в сградата.

Избор на интериорна врата

4. Поверителност и сигурност

Масивната врата, която достига до пода, може да намали шума и да придаде по-добро чувство за уединение. В спалните и баните обикновено се използват плътни вътрешни врати. Тези интериорни врати също могат да добавят, както уединение, така и сигурнос чрез по-съществено заключване. Такава концепция е особено важна, ако имате съквартиранти, но може да Ви помогне и ако имате ценности или хоби колекции, които не искате да бъдат в досег с децата Ви и техните връстници.

Въпреки, че подмяната на интериорните Ви врати може да не изглежда като важен аспект от ремонта на дома, има много предимства с практични ежедневни приложения. Да не говорим, че съвременните врати добавят стойност към къщата!