Направи живота си по-лесен с плъзгащи интериорни врати

По-голям процент от хората в днешно време, смятат вратите като луксозен атрибут и рядко се стига до там, да се похарчат голяма сума пари, защото на вратите не се гледа като възможност за инвестиция, а единствено като на разход. Мнението се определя така, заради голямата неосъзнатост, че са изключително важни – използвате ги буквално десетки и стотици пъти на ден. Изборът на подходящата интериорна врата може да Ви спести пари и проблеми за в бъдеще.

Ето и някои от най-силните аргументи за поставяне на плъзгаща се врата.

Душове

Най-вероятно вече някои от Вас имат врата с плъзгащ механизъм в банята. В по-голямата си част душ кабините са изградени, именно с тези врати. Така, че вече сте запознати с тях и преходът към този стил врати, няма да бъде проблем за цялата къща.

Гардероби

Друга стандартна употреба на подобни врати е често срещана при гардеробите. Всяко свободно пространство, дори сантиметър е важно. Защо да не се възползвате тогава? Колко красиви са гардеробите, които имат плъзгащи врати, но и с монтирано огледало! Те изпълняват двойна функция – имате си врата и огледало, за да прецените Вашето облекло, преди да излезете, например.

Пространство

Традиционните врати изискват пространство около тях, за да могат да се отворят. Тази област е на практика неизползваема. Ако сложите плъзгаща врата, цялото това пространство, вече ще е на разположение за съхранение или за всяка друга цел, която смятате за подходяща. Освен това, можете лесно да я инсталирате, за да отделите две части на една стая.

Plazgashta se interiorna vrata kam kuhnya

Децата

Ако имате деца, знаете, че блъскането на затварящи се врати е ежедневие и е без значение, колко пъти им напомняте да внимават, просто то се случва. При плъзгащия се механизъм няма как това да се допусне, вратата просто ще се плъзне до желаната позиция. Можете да откриете и още варианти за врати за детска стая – хубавото е, че разнообразието е голямо, а децата Ви ще бъдат щастливи от това.

Кухня

Все повече и повече домакинства избират да подменят традиционната си врата в кухнята с плъзгаща се. Ако разгледате как се използват кухните в днешно време, не е трудно да разберете защо. Най-много време се прекарва там и това помещение се разглежда като централна точка на къщата. Вратите, за които говорим не са много по-тихи от обикновените врати, но имат други предимства, едно от които е освобождаването на място. Предвид малката площ, която се отрежда на кухнята, прави вратите, движещи се чрез плъзгане, идеални за подобно помещение.

Вътрешни дворове

Ако имате или планирате да направите вътрешен двор във Вашия имот, плъзгащата се врата е задължителна. Големите стъклени стени са станали синоним на идеалната къща за повечето хора. Не само са лесни за отваряне и почистване, но също така позволяват да навлезе много естествена светлина в жилището.