5 урока за интериорните врати

Ето Ви ТОП 5 на най-често срещаните грешки при интериорните врати, които водят бавно до сигурни проблеми и разходи за разрешаването им.

Нe мокрете вратата

НЕ мокрете вратата на Вашата баня, ако там сте сложили стандартна интериорна врата. Ако поради някаква причина на банята Ви или на друго мокро помещение, са Ви монтирали обикновена врата, в никакъв случай не е желателно да има директно обливане с вода. Вратата може да е влагоустойчива, но при директно обливане е почти неизбежно да се получи раздуване, макар и след време. Като допълнителна гаранция, може да поставите на вратата комплект вентилационни отвори. Не са скъпи, а решават доста проблеми.

Не избирайте евтиното

Не купувайте врата, само защото е евтина! Вратите са нещо, което определено не сменяме всеки ден. Така че е хубаво да се заложи на качеството, дори това да означава малко по-голям бюджет от предвидения. Дори да не спазите това правило за интериорните си врати, то със сигурност е желателно да го спазите, ако става дума за Вашата входна врата. Е, освен разбира се, ако не искате да станете лесно жертва на крадци.

Вземете решение навреме

Не отлагайте смяната на вратите си, ако тя вече наистина е наложителна! Ако старите врати вече са се износили прекалено много и всеки, дошъл Ви на гости, Ви прави подмятания относно това, значи е време за действие. Ясно е, че това не е малък разход, особено ако трябва да се сменят всичките врати в дома Ви. Но все пак е желателно да задвижите нещата преди да възникнат наистина сериозни проблеми.

Интериорни врати и дизайна у дома

Цвета на вратата

Не избирайте врата, само защото цветът ѝ отговаря на Вашия ламинат/паркет. Много често хората /предимно жените/ избират врати, само заради тяхната визия или техния цвят. Но дори да сте намерили перфектното съотношение между цена и визия, трябва да се поинтересувате и за качеството на конкретната врата. Това би забавило следващата смяна на вратите и съответно, би довело до спестяване и по-висок останал бюджет за други разходи.  Препоръчваме Ви нашите интериорни врати – подходящи за всеки дом! Те са от утвърдените на пазара серии Гама и Граде!

 

Доверете се на правилните решения

Не правете нищо на сляпо! Хубаво е човек да вярва в себе си и да има увереност, но много често се случва човек да бърза, а бързата работа си е срам за майстора. Ако сте решили да купувате нови интериорни врати, желателно е това да стане по стандартната процедура. Ако сами вземете размерите на вратите и поръчате по тях, е възможно да има несъответствия, които да доведат до некачествен монтаж. Ако сте решили да поръчате с доставка и сами да монтирате, отново може да се получат проблеми. Така че най-добре е размерите да бъдат взети от техническо лице, а монтажът Ви да бъде извършен от специализирана монтажна фирма. Така ще сте сигурни, че гаранцията на Вашите врати важи и при евентуални проблеми ще има към кого да се обърнете за съдействие или евентуалното изплащане на финансова неустойка.