Какъв вид интериорни врати да изберете

Обзавеждането на Вашето жилище е от голямо значение, тъй като от неговата визия зависи как ще бъде представено пред Вашите посетители и какви впечатления ще добият те. Всяко жилище трябва да бъде добре композирано и да съчетава в себе си красиви багри и мебелна облицовка в една монохромна конфигурация. За да постигнете това със сигурност се нуждаете от интериорни врати, които да допълнят цялостната визия на стаите Ви.

На пазара има богат избор на видове интериорни врати, които се различават по материалите им ма изработка, цветовата гама и шарките. Ще Ви представим най-разпространените видове, за да направите най-лесно Вашия избор.

Стандартна врата – подходяща за различните обекти и се предлага в универсален размер. Можете да я откриете във всеки един специализиран магазин. За нейния монтаж не се изисква специална подготовка. Отварянето може да се извършва във всички посоки. Може би, точно това е най-предпочитаният продукт от повечето семейства.

Плъзгаща врата – тя е един от най-практичните варианти в избора на вътрешни врати. Тя е изключително ефективна при разграничаването на една стая от друга и не налага оформянето на допълнителни заграждения. Чрез това интериорно решение съумявате да отделите едно помещение на две части, а крайният ефект е доста задоволяващ.

Алуминиевите и PVC врати са най-често предпочитани за бани, но могат да бъдат приложени и на други помещения в дома или офиса. Предлагат се в разнообразна цветова гама, която може да съчетаете с Вашата дограма и подова настилка.

Врата тип „Хармоника“ –  най-често се използва за бързото и лесно разделение на дадено помещение в жилището. С този тип врати имате възможност да разпределите Вашата обособена част, без да се налага да изграждате допълнителни стени.

Често възниква въпросът относно подходящи врати от къщата към двора. Там възможностите не са малко – стъклени, френски, плъзгащи, дори телескопични врати.

Чрез правилния подбор и умело съчетание бихте могли да оптимизирате Вашия дом и да използвате максимално ефективно приложението на всеки един вариант интериорна врата.