Как да изберем интериорни врати за дома

Когато се наемем да правим освежителен ремонт в дома си, той се превръща във всичко друго, но не и само в освежителен. Какво имаме предвид – когато решаваме да сменим цвета на стените на стаите в дома си, обикновено се подменят всички мебели, както и интериорните врати в съответните стаи.

Решаваме да направим цялостен ремонт и да освежим всичко в дома си. За това решението, което най-честно се взима е да се закупят интериорни врати, които ще бъдат с нас години наред и ще вдъхнат комфорт и уют на вътрешния интериор.

Въпросите, които трябва да си зададем, преди покупка на нови врати

  1. Какъв ефект искаме да постигнем – с илюзия за повече пространство (за малки помещения и малки коридори) или не?
  2. Какви цветове да изберем за интериорните врати и как да ги комбинираме?
  3. Какви врати предпочитаме – с покритие или боядисани?

Това са въпроси, на които трябва да си отговорим, преди да предприемем покупка на врати.

Модерните жилища напоследък се строят с малко пространство за баня, също така се комбинират хол и кухня, отново с цел пестене на пространство. Поради тази причина, на пазара се предлага голямо разнообразие от алуминиеви врати за баня, които са с огледало от страната на банята – за да се създаде илюзия за повече пространство. В същото време, от страната на коридора изглеждат като интериорни врати. Тази опция за врата за баня е чудесна, понеже няма да е необходимо вратата за това помещение да бъде с коренно различна визия, дизайн и изработка.

И понеже кухня и хол се комбинират в едно помещение, по-добрият избор е вратата за това комбинирано помещение да е със стъкло, препоръчително е стъклото да заема по-голямата част от крилото на вратата, за да може да влиза светлина в иначе малкия коридор. В спалните помещения се препоръчват плътни врати или такива с фрезовка, за да се създаде уединение.

Относно избора, с какво да се комбинира цвета на вратите в дома – удачният вариант е комбинацията с пода, защото както вратите, така и пода, се сменят по-рядко от всичко останало във всеки дом.