Интериорни врати за панелни жилища

С избора на правилната врата, Вие може успешно да подсилите идеите на дизайна в дадено помещение, да добавите дълбочина или по-модерен вид, чрез силата на контраста.  Понякога, дори смяната на една врата е в състояние да промени коренно визията на стаята. Стига разбира се, тя да бъде в хармония с заобикалящия дизайн.

Силата на интериорните врати е огромна. Те не са просто вещ, която да служи само за отваряне или затваряне. Всички интериорни врати за панелни жилища трябва да се приемат като част от интериора. Те са като завършващ елемент и допринасят за цялостния вид на стаята и ако не са правилните, могат да ограничат визуално помещението, да го направят тъмно или пък подтискащо.

Плъзгащи врати

Ако вкъщи имате малки и тесни пространства, тогава за Вас идеални са плъзгащите врати (поради това, че не се отварят в стаята). Когато са отворени, те по никакъв начин не блокират движението. Друг плюс на плъзгащите врати е, че ако са от стъкло, спокойно могат да разделят пространства, без да възпират светлината. А в същото време са и преграда за нежелан шум от кухненски бокс към офис, например.

Plazgashta se interiorna vrata kam kuhnya

Скрити врати

Друг интересен вид врати са скритите. Те са изключително модерни, могат да имитират стена и да изглеждат като невидими за гостите. Но при отварянето им се открива допълнително помещение (много е подходящо за луксозна баня към спалнята или дървена врата, която се слива с кухненските шкафове). Този вид врати могат да служат като визуален трик в много ситуации. Запознайте се с някои вдъхновяващи идеи за тайни врати в жилището!

Холандски врати

Черешката на тортата сред видовете врати са холандските. При тях има опция горната им половина да остане отворена, като така помещенията лесно могат да се проветряват. Стоят много стилно и придават чар на обстановката. Поначало холандските врати са били използвани в къщите, за да задържат вътре домашните любимци, а селскостопанските животни навън.

За да се засили ефекта в помещението, то природните елементи върху вратите са много подходящи. Така те от обикновена вещ, се превръщат в произведение на изкуството.

Контрастът също играе голяма роля в интериора. И въпреки че доста дизайнери съветват вратите да са в цвета на основните елементи на стаята, то днес все повече хора започват да експериментират с нюансите в жилищата си. На едни светли стени например, чудесно ще стоят тъмни, дори черни врати, а защо не и цветни, това допълнително ще придаде оригиналност в любимия дом.