Интериорни врати със стъкло – предимства и недостатъци

Съвременният интериорен дизайн включва наличие на интериорни врати със стъкло. Благодарение на стъклените вложки е възможно не само да се украси самата стая, но и да придаде повече светлина и уют. Има красиви вложки под формата на чертежи и форми, наподобяващи рисунки. Също така, ако желаете, можете да намерите опции с матирано или прозрачно стъкло. Такива модели биха подчертали изискания вкус на собственика на дома.

Преди да изберете врата със стъклени елементи, бихме желали да Ви запознаем с предимствата и недостатъците им.

Предимства на вратите с остъклени части

Ако искате да направите една стая да изглежда „оптически” по–просторна и светла, тогава задължително си вземете от този вариант – със стъклени орнаменти или вложки на вратите. Това решение е много добро попадение за стаи, които са малки, неуютни и не влиза много светлина. По този начин самата стая ще стане по-уютна и светла. Тук, разбира се, важи и правилото и за по-големи, но мрачни стаи, които се нуждаят от повече светлина.

Недостатъци на моделите със стъкло

Първият и най-главен недостатък е чупливото стъкло и не се препоръчват да се монтират в детска стая. Това правило важи особено за моделите, които са направени с много тънко и финно стъкло. В края на краищата всеки знае, че по време на игра децата могат да хвърлят предмет срещу остъклената част на вратата и да предизвикат счупване, а оттам има вероятност и самото дете да се нарани. Ако обаче изберете плътен изчистен вариант на вратата за детската стая, тя няма да може да предаде никаква светлина. На този проблем, разбира се, има решение – така, например, може да изберете модели с триплекс или закалено стъкло. Интересно е да разберете, какви са процесите при изработка на стъклото – така ще сте по-спокойни за взетото решение.

Има неудобство относно грижата за остъклената част на вратата. Непрекъснато трябва да се почиства от прах и пръстови отпечатъци, но ако изберете матиран вариант на стъклото може да си решите проблема отчасти.

Цени на вратите с остъклена част

Преди да си закупите врата, помнете основното правило: качество и издръжливост – това са показатели, които не могат да характеризират евтините варианти. Ако въпреки всичко решите да си закупите евтин вариант на модел врата, просто не разчитайте на „дългия живот” на самата врата. Не забравяйте да се поинформирате за цялостното съдържание на една врата – като започнем от крило, каса и стигнем до брава, патрон и дръжки.

Моделите с остъклени части по крилото са доста интересни и могат да предадат на самото жилище напълно различен вид. Така, че изборът какви да бъдат точно не е напълно според Вашия вкус и желания.