Интериорни врати с естествен или с технически фурнир

С цел подобряване качествата и устойчивостта на интериорните врати, производителите насочват усилията си в разработката на иновативни методи, чрез които да не се увеличава стойността им. Технологичният напредък улеснява до известна степен разнищването на този въпрос.

Нововъведението в техническия фурнир – меламина и ламината са материали с високо качество, с което се постигат висоти в производството на интериорни врати. Изработените от естествен фурнир са класика в жанра. В производството им са вложени пресовани дървесни частици от бор, покрити с многопластов лист дървесина. За покритието най-често се използват дъб, орех, клен, вишна.

Фурнировано покритие

Естественото фурнировано покритие дава перфектен завършек на интериорната врата, като максимално доближава вида и` до този на моделите от дърво. Предимствата на този тип фурнир са много. При него може да се избере удачен цветови вариант на вратата, който най-добре ще се напасне с интериора в дома. Направен от пластове естествена дървесина, фурнирът не е опасен за природата. При правилна експлоатация се осигурява дълъг живот на различните интериорни врати. Хубавото при този материал е, че при повреда той може да се възстанови. Разполага с широка гама от цветове и форми, които обаче не могат да бъдат избирани по каталог. За богатото разнообразие се е погрижила природата.

Интериорните врати, произведени от естествен фурнир имат една единствена забележка – високата цена, както и това, че не са подходящ вариант за поставяне в помещения като баня, кухня, влажни и студени места.

mrasno bqla vrata

Технически фурнир

Техният конкурент в областта – техническият фурнир все по-бързо завзема челни позиции на пазара. Той се произвежда фабрично, по изкуствен път и също разполага с огромен избор от цветове.

Ламинатните интериорни врати са с по-ниска цена. Това дава по-голяма възможност на клиента да закупи желаната от него стока. По външен вид технически фурнированите врати не отстъпват на естествено фурнированите. Техните качества също не са за подценяване. Приложението им не е ограничено, тъй като естествените фактори не оказват влияние върху повърхността им.

Имат един недостатък – лепилото, което се използва в производството им.

Докато положителните страни на тези модели са много: ниската цена, неограничен приложение, цветово разнообразие.

Материалът на интериорните врати е много важен и е свързан с редица фактори, които определят качеството им и съответно, дали са подходящи за едно или друго помещение. Ето, как да подобрите интериора си с нови врати, съобразявайки се 4 основни точки в избора!