Интериорни врати – главни тенденции и правила при избор

Всички знаем за това, че първостепенна важност в процеса на ремонт в дома или апартамента е да се обръща внимание, даже на най-незначителния детайл. Всичко се получава като верижна реакция, а  нашата цел е да създадем от съществуващите вече компоненти такъв ансамбъл, който да успее да се хармонизира, според нашите виждания и представи. И интериорните врати в този случай не са за подценяване. Те изпълняват не само практична функция, разделяйки всички стаи в помещенията, но и често могат да бъдат върхът на Вашия интериор. Най-вероятно сте чули и видяли, че в 21 век, по-точно сегашните години, в които живеем, производителите изкарват на показ толкова голям набор на продукции от този тип, че сравнително бързо ще забележите модел по Вашия стандарт и портфейл. Обаче изобилието от размери, материали и форми могат да объркат потребителя. Затова преди да направите покупката е важно да определите външния вид, изделието и неговите характеристики. Именно за това ще говорим по-надолу.


Врати за баня

Избираме интериорни врати в зависимост от техните форми и размери

Главната роля като етап, от където си заслужава да започнем подбора на интериорните врати е взимането внимателно на размерите на отворите, където ще бъдат поставени те. В случай, че направим избор на неподходящ размер врата, то това ще бъде голяма минус и разход. Разбира се, в много жилищни помещения светлите отвори имат стандартни размери. Често тяхната ширина е 60, 70 или 80 см. Ако вратите Ви се окажат с габаритни размери се консултирайте със специалист. Иначе ще се наложи да правите индивидуална поръчка, която ще Ви струва много време и средства. Разбира се, има и преимущества в този вид поръчки. Затова Вие трябва да решите, дали да се обърнете към някой магазин или да се насочите към индивидуална изработка.

Избор на врата спрямо височина

Колкото до височината им, то в последните години тази величина се измени. Не толкова отдавна тя съставляваше не повече от два метра, но с появата на новото строителство и стремежът към по-оригинален дизайн у собствениците на къщи, все по-често в каталозите за врати можем да видим конструкции, които имат повече от два метра височина. Нещо допълнително, че съвременните дизайнери съветват да се поставят именно високи врати. Тази височина помага визуално да се увеличи тавана в стаята и прави помещението по-просторно. Всички потребители предпочитат да се обърнат към специализирани магазини като нас – Врати София, а не към индивидуални производители. Този подход помага на семействата да спестят време и средства, затова е все по-често употребяван и правилен.

Никога не са достатъчни съветите при подбора на интериорни врати, защото всеки случай е индивидуален и изисква обстоен поглед. Ние сме тук, за да Ви ги дадем, така че да останете напълно удовлетворени от покупката.