Дизайн на интериорните врати

Все повече хората през последните няколко години се стремят да създават нови и модерни интериорни врати, които да са съчетани перфектно с останалите детайли, преобладаващи в дома. За тази цел те търсят модели в каталози, списания, интернет и други източници на информация. Точно този избор дава по-добра възможност, за да може да се избере кой цвят и какъв модел ще подхожда на останалия интериор на офиса или жилището.

Изработват се интериорни врати по нови иновативни технологии, които позволяват използването на нестандартни материали и същевременно изработването на нетрадиционни модели. Детайлите се изработват много внимателно и прецизно, така че вратите да изглеждат като произведения на изкуството. Този ефект се постига с рисунък и орнаменти върху самото покритие на вратата или се добавят рисувани, дори гравирани стъклени елементи. В каталог не винаги се намира модел, който да е идеален за дадено жилище или обществена сграда, затова се изработват модели по индивидуални поръчки. Те могат да бъдат изработени с нестандартни размери и форми, с арки избрани спрямо мястото, където те ще бъдат поставени. Вторият важен елемент, освен тяхната форма е покритието. Възможностите за избор, както на цвят, така и на материали са неограничени. За да изглеждат по-красиви и нестандартни, върху тях може да има орнаменти, поставени ръчно или машинно.

Определянето на модела е най-трудният момент за клиента. Всеки един клиент желае нещо по-различно. Но в повечето случаи не знае какво да бъде то, понеже в жилището им вече  достатъчно цветове и шарки, които да пробладават. За обществените сгради и офиси това не важи, защото интериорът в повечето случаи е едноцветен, те спират избора си на по-класически и едноцветни врати. За ресторанти, барове, студия за красота, се избират модели с орнаментни или рисувани стъкла. Собствениците на такива обекти държат много на всеки един детайл от обзавеждането, за да има една впечатляваща и оригинална визия.

Изборът между класическа или модерна визия на инериорните врати, винаги е седял на дневен ред, особено за новодомците. Бъдете смели да следвате своето разбиране за уютен дом!