5 идеи за врати за баня

Един от най-големите кошмари при ремонта е обновяването на банята. В голяма част от случаите се налага къртене, разбиване, следователно прах и мръсотия. Чудим се как да я направим по-компактна и модерна, а завършекът на новото помещение е вратата.


Ето, пет съвета каква врата за банята да изберете:

Интериор на банята и околни помещения

Съобразете интериора на банята с вратата – цветът на плочките, шкафовете. Ако цветовете на банята се различават от тези на коридора, а желаете интериорната врата да не се различава от останалите и същевременно и от интериора на банята можете да я направите в два цвята. Единият цвят да е отвън, другият отвътре. Друг по-лесен и същевременно евтин начин е да поставите огледала на една от страните.

Aluminieva Gama Zlaten dub 1

Цвят на вратата за баня

Най-често си мислим, че най-добрият избор за врата на банята е алуминиевата и е така, ако вратата се облива с вода. Не забравяйте, че основните качества на алуминия при вратите за баня са трайност и здравина! Следва обаче проблемът с цвета, тъй като често мислим, че алуминиевата врата може да е само бяла. В днешния модерен свят вече има врати, които са в всякакви цветове. Дори и такива, чийто крило е с фурнир на интериорна врата, а пълнежът си е PVC. 

Интериорна врата и душ кабини

Ако в банята имате душ кабина или параван, може да сложите и интериорна врата. Така ще Ви е по-лесно да комбинирате цветовете. Повечето интериорни врати са изработени от висококачествен материал и са влагоустойчиви, дори има врати с тъмни цветове, които са и водоустойчиви. Винаги имате избор.

Стъклена врата за баня

Друго интересно решение е стъклената врата. Имате избор на стъкла – матови, с принт. Колкото и да го обливате с вода стъклото си е стъкло. Може би, се питате, дали стъклената врата се чупи лесно? Ами отговорът е не – тези врати се изработват от 8 мм закалено стъкло. За този вид врата обаче се изчаква повече време, тъй като се изработва от закалено стъкло и по индивидуален размер.

Плъзгаща врата за баня

И последната идея, но не и по важност е да сложите плъзгаща врата на банята. Всяка врата, било то интериорна или стъклена може да стане плъзгаща.

Това бяха петте идеи за врати за баня – решението вече оставяме във Вашите ръце.