5 факта за интериорните врати, които трябва да знаеш

Дават завършен вид на жилищата

Вратите придават крайния завършек на дизайна на всяко едно жилище, независимо дали ново или старо е то. Те са онази част, която създава усещане за комфорт и спокойствие. А всеки търси, именно това, когато се прибере вечер у дома.

Издръжливи са на влага

В сравнение с минали години, интериорните врати в днешно време, са изработени от доста по-висококачествен материал. Устойчив на удари, влага и с невероятни покрития, които издръжливи на надраскване и счупване. Интересен факт е, че в днешно време всеки втори човек, предпочита да сложи интериорна врата на своята баня, вместо познатата класическа алуминиева или ПВЦ врата. Изработката на вратите е издръжлива при експлоатация, предвид материалите от които са направени. Основният им плюс, е че устояват на влага, което позволява поставянето им свободно в помещения с висока влажност, без да се притеснявате, че покритието може да се компрометира.

Ключове за ново жилище

Имат изключителен външен вид

Друг любопитен факт свързан с интериорните врати е самата им визия, добавените елементи и начина им на изработка. Все повече популярност набират моделите с орнаменти оформени на самата плоскост. С правилния подбор на фрезовка, всеки един потребител може да оформи своя картина, когато вратите бъдат поставени една до друга, но с противоположни посоки на отваряне, за да се получи и това сливане.

Друг интересен факт свързан с визията интериорните врати, е и самата изработка на дървените плоскости. В днешно време някои от вратите, се изработват, следвайки технология, включваща преминаването на дървесните частици през топлинна обработка с много висока температура. Те наподобяват естествен фурнир, но далеч на по-достъпна цена. Информацията за разликата между етествен и технически фурнир при интериорните врати е полезна за бъдещите купувачи.

Някои от касите имат предимства

Последният факт е свързан с  касата на интериорните врати. Чудесно е, че можете да откриете изработки на модели врати и каси подходящи за всеки тип строителство, дори и за панелното. Там винаги има така наречената – лята метална каса, която е неразделна част с бетона и нейното отстраняване е доста трудоемко и скъпо и създава допълнителни разходи на потребителите. С касите Панел, изработени специално за такива случаи, монтажът на нови интериорни врати е доста лесен. Новата каса се монтира направо върху старата каса и по този начин ремонтните дейности приключват доста по-бързо.

Интериорните врати показват същността Ви, затова подбирайте правилно и крайният резултат ще Ви удовлетвори напълно!