Съвети при монтиране на блиндирани врати

Мислите, че монтажът на входна врата е лесна работа. Разбира се, тази задача не е непосилна, но все пак трябва да имате информация за това как се извършва и какви са уловките. Ако нямате знания, бихме Ви посъветвали да не предприемате действия в тази насока, защото е вероятно това да доведе до поражения, както по вратата, така и по стените, особено ако жилището Ви е панелно.

Възможни проблеми

Най-честият проблем при смяна на най-важната врата в жилището, а именно входната, е наличието на изненадващо препятствие в лицето на металната каса. На времето, когато са се изграждали панелните жилища, са поставяли метални каси, които да се вкопавали дълбоко в панелите. За този етап този вариант може да се каже, че е бил най-добрият, защото е спестявал много труд на майсторите при изграждането на сградата. В днешно време, вече почти всички стари жилища изграждани чрез панели, имат нужда от цялостен ремонт. Съответно се създават сериозни затруднения при наличието на метални каси.

Ако за първи път ще слагате блиндирана врата, задължително направете консултация или поискайте помощ от човек запознат в тази област! Дори, размерите трябва да бъдат взети от такова лице. Едно интересно правило, за което малцина знаят е, че преди да се монтира блиндирана врата, тя трябва да е съхранявана на стайна температура.

T 1003

Демонтаж на врата

Демонтажът на металната рамка е обвързан с нарушаване на целостта на панела чрез прерязване. Това предполага специална техника и подготовка. Но в много случаи, вече не е възможно премахването на металните каси, затова много фирми разработват различни методи за монтаж на врати, без да се премахват старите. За да се монтира една врата върху метална каса, отворът се стеснява с поне 10 см, което не се приема от потребителите. Такова монтиране създава невъзможност да се внесе или изнесе по-обемна мебелировка. Може ли да се окаже, че е грешка да оставите металната каса на входната врата? Така, че не се подлъгвайте от лесното решение!

Вече на българския пазар може да откриете специални каси за панелни жилища. Те са много добро решение. Спестяват Ви голямото къртене и прах в целия апартамент. Инсталирането се случва директно върху съществуващата метална каса, което е много добро решение, още по-хубавото е обаче, че и чистият проходим отвор се стеснява много малко – само с 2 см. Двата перваза, които се монтират обхващат изцяло металната каса на стената и придават завършен вид на монтажа.