Блиндираната врата – сигурността на моя дом!

Ключалките не са единствените елементи от физическата сигурност, която вратата дава, но те определено са нейна неделима част. Наличието на брави с високо качество при блиндираната врата, може да помогне за постигането на по-висока степен на защита и предпазване от нерегламентирано проникване. Всички наематели, управители на имоти и собственици трябва да знаят, че престъпникът най-вероятно ще атакува най-слабата част от сигурността на сградата.

Извличането на максимална полза от използването на заключващите механизми на блиндираната врата, означава укрепване и обезопасяване на вратите, както и надграждане сигурността на жилището. Но 34% от проникващите крадци, влизат директно през входната врата, така че инвестирайте в оборудване на качествен обков, с цел той да Ви защити максимално.

Обикновени брави при блиндираните врати

Обикновените брави не са фокусирани върху сигурността. Те са по-ориентирани към удобството и практичността. Но когато става въпрос за намиране на най-добрите брави за блиндирана врата, потърсете продукт, който би Ви дал нещо повече по отношение на сигурността. Без значение, дали говорим за гъвкавост, ограничаване на видовете атаки или най-добрата базова линия на отбраната, тези фактори допринасят за безопасността.

T 909 1

Бронирана блиндирана врата

Бронираната блиндирана врата представлява пълен комплект за сигурност (врата + заключване + рамка). Най-слабата точка може да компрометира съпротивлението на цялото обурудване. Главно трябва до обърнете внимание на заключващата система, с която разполага вратата и която сте избрали за жилището си. Притежава ли пасивни шипове, които лягат в касата и колко на брой са те? Пасивните шипове пречат на евентуално срязване на пантите и предпазват крилото да се извади от касата.

Бронировката и защитата на патроните

Важно е патроните да имат капачки против разбиване. Бронировката има вид на пластини от метал с капачки, които не допускат захващането на патрона от външната страна, това не позволява неговото разбиване

Не можем на 100% да спрем недоброжелателите, които се опитват да влязат в нашите домове, но можем и трябва максимално да ги затрудним! В характеристиките на блиндираните врати, освен заключващите системи важна част заемат и пълнежът и външният вид. Проучете всичко, преди покупка!